0 Läs mer >>
ja äntligen är jag på väg till måla. imorgon ska jag träffa Colin och gimmi <3 och gå promenad med hundarna. idag ska jag bara pussa på Algot. har lite plugg kvar men får se när jag gör det. måste njuta av att vara lite ledig oxå.

igår var lisa och jg hemma och åt med mig. jg lagade riktigt god mat, som alltid. vi snacka och skratta och hade en riktigt rolig kväll.allt är så lätt när vi träffas <3måla

0 Läs mer >>
Ibland rullar livet bara på, och så är det just nu. Har haft en superduper helg med middag med JG, städning av huset, middag med Eva, Camilla, mamma och pappa i gula huset, bad med Algot på torvalla, årsmöte med nytorps hundklubb och middag i Vega.
Idag var det skola hela dagen och resten av familjen stack till landet så jag är själv hemma och tanken är att jag ska plugga...
Men jag drömmer mest om att ta hem Goblin, varför ska Martin alltid säga nej, tänk vad bra och roligt det skulle vara med en gosebjörn till <3

Gahh

0 Läs mer >>
Idag har jag och pojkarna varit i Vallentuna. Vi skulle ut och leta efter en bortsprungen hund och frågade om Alexandra och Duva ville följa med http://vattenliljans.wordpress.com/ och det ville dom.
Men när vi väl kom fram efter att ha snurrat en stund så var det inga människor där och vägarna var alldeles för dåliga för att dra vagnen på. 
Så vi tog en sväng om i bilen men såg ingenting, så då åkte i till Vallentuna och gick en promenad tillsammans runt kyrkan istället. 
Sen gick vi hem till alexandra och åt våfflor och hittade på bus. Biss och Baloo var väldigt intresserade av kaninen men struntade i katten. Så ett minus och ett plus. Algot tyckte katten var jättespännande och ville gärna gosa in sig hos henne.
De jagade oxå en laserprick från en laserpenna tillsammans som Algot hittade i en låda som han röjde ur. Gissa om vi skrattade när de jagade pricken <3. Finns film på facebook men kan inte få upp den här.
När Bisse börja spåra ur på kaninen - han var jätte duktig länge men sen tyckte han att han borde få sig en kaninstek som belöning, vilket han såklart inte fick av elaka matte - så var det dags att åka hem. Så då plockade vi upp Martin som klättrat på K2 hela eftermiddagen och så åkte vi till Vega och åt god mat och mös. 
 
Algot blev superglad när han såg Duva. Foto Alexandra Sjöblom
 
Baloo tyckte Duva var en rolig typ och lekte gärnet, beaktas bör att Baloo aldrig brukar leka längre stunder med fler än Bisse och Bella Bullterrier. Foto: Alexandra Sjöblom

Vallentuna

0 Läs mer >>
Har ju helt glömt lägga in bilderna på underbart söta Zacco - Hemakas Gremlin som är efter Baloo
titta vad stor han blivit och söt han är <3

Zacco

0 Läs mer >>
imorse såg jag att en bekants hund var bortsprungen i huddinge.
Vi har tränat tillsammans och när hunden var så "nära" var jag ju bara tvungen att åka dit och hjälpa till.
Hade inget annat planerat heller utan Martin skulle isolera och jag och hundarna var "lediga".
SÅ efter att ha ätit frukost och äppelpaj till mellanmål så åkte jag Algot och Bisse till Huddinge.
Baloo fick vara kvar hemme, tänkte att det skulle vara skrämmande om båda var med om vi lyckades se henne.
 
Vi gick runt och leta upp och ner och fram och tillbaka, massa folk ute och jag prata med alla jag mötte men ingen hade sett lilla damen. Hunden är alltså en Parson russel tik, och alla som känner mig vet hur mycket jag tycker om terriers. påminner de bara en gnutta av lyra så älskar jag dom.
 
Vi hittade några spår i ett industriområde som lädde in till ett hål i ett stängsel mot ett hägnat område.
Men då hade jag ju Algot i vagnen så kan ju inte gå in och underska vidare. Men bara en stund senare träffade jag matten så då gick vi tillbaka dit och hon fick passa Algot ch jag och Bisse undersökte spåret.
Är 100% säker på att det var tikens spår, var ensamna små terrierspår uppe på snövallar och nära staketet som var  "färska".
Spåret slutade på en asfalltsplan med tak och massa bråte på, så då släppte jag helt sonika Bisse och sa sök, och jävlar vad han flög, högt och lågt och letade efter vovven. Helt fantastiskt att se!
Han har aldrig spårat eller sökt hund förut men med tanke på hur många olika konstiga aktiveringar han har utsatts för verkade det här lika självklart som något annat.
Så roligt att jobba med hund!
 
Tyvärr fanns inte tiken där längre utan hade dragit vidare. Efter att varit ute flera timmar så var det dags att ta med Algot hem. Han behövde få lunch och springa runt och inte bara sitta i vagnen.
 
När jag hade ätit hemma och klätt på mig lite mer så kopplade jag Baloo och åkte tillbaka till Huddinge.
Kunde inte sitta hemma när jag visste att de andra var ute och letade och stackars matte och syster hade letat sen kvällen innan och knappt sovit eller ätit. 
Baloo tyckte det var underbart att få åka och "jobba" själv med matte. Han fattade direkt att det inte var en vanlig promenad utan att jag ville ha hans hjälp.
Gick till spår jag tror var tikens och sen även till de jag och Bisse spårat tidigare och Baloo markerade lika tydligt båda gångerna. Sen fortsatte jag upp i området och då spårade han 20 meter upp och ville sen vika in på en tomt. Jag tittade så gott jag kunde men såg inget och vågade inte röja runt på deras tomt.
 
Sen gick vi upp runt skolan och i skogen och Baloo letade verkligen efter rätt spår hela tiden, så häftigt att se. Till och med rådjurspåren sket han i i förmån för att leta efter tikens spår.
gick in i den inhägnade delen av industriområdet och lät baloo spåra, gick till de stora öppna lagerlokalen och släppte Baloo på sök. Han flög ut han oxå och leta i, över och under allt! sen gick vi vidare och han fick upp ett spår, ett spår jag inte sett tidigare som gick rakt upp på snöhögar och runt där hon setts i morse.
Ja inget napp den här gången heller men blev övertygad om att det är där hon har hållt hus ändå. 
 
Så när vi snurrat runt ett bra tag och min telefon dött och det börja skymma så gick vi tillbaka till bilen. Där satte jag telefonen på laddning och åkte upp och ställde mig med bilen i industriområdet med lysena på så jag kunde se om hon började röra sig nu när det blivit lugnt ute. Baloo satt på helspänn i bakluckan och tittade, så vi hade full koll 360 grader runt bilen.
 
När jag började fundera på att ge upp ringde Susanna, hon skulle börja åka tillbaka till huddinge efter att ha lämnat av mat hemma. Så då skulle jag få trevligt sällskap så då kunde jag ju sitta ett tag till. Men just då kom meddelandet!!
Tiken var återfunnen!!! Hon hade dragit sig hem till dagmatten som bodde i området och som hon smet ifrån från början. Så när mörkret och lugnet börja falla på så kunde hon antagligen slapna av och i samband medd det koppla på hjärnan och nosen, då var det ju "bara" att gå "hem" igen.
Så skönt att kunna åka hem med gott samvete och veta att hunden är i tryggt förvar och slipper  vara ute en till natt.
 
Känns skönt att kunna "betala tillbaka", fick ju hjälp när Lyra sprang bort och vet hur mycket det är värt. Sen var det ju som sagt häftigt att få se pojkarna i det här arbetet. Ska absolut försöka hjälpa till framöver när jag har möjlighet.
 

hundletning

0 Läs mer >>
vaknade nyss av riktig magknip. ingenting hjälper. tagit alvedon så hoppas det hjälper men tar ju ett tag innan de börjar verka. så typiskt att vakna av nått sånt när både hundar och barn sover gott.

ont

0 Läs mer >>


vi spenderar kvällen hos Algots farmor och farfar och Algot har fått Martins gamla egengjorda trumma.

trummis

0 Läs mer >>
Ja nu har resultatet för tentan som vi gjorde i morse kommit!
Jag blev godkänd och hade bara 1 litet ynka poäng från VG gränsen.
Är riktigt nöjd ändå men känns lite surt att jag flyttade några svar det sista jag gjorde som resulterade i fel så jag "bara" fick godkänt.
Men nu slipper vi allafall den här delkursen, och får fortsätta med nya roliga grejer

GODKÄND!!

0 Läs mer >>


ja blir en lugn uppladdning inför provet. sitter med Algot i famnen och tittar på bolibompa och hundarna sover bredvid oss.

uppladdning

0 Läs mer >>
Imorgon är det prov :S men jag känner att jag gjort det jag kan och förstår och mer än så går inte in i mitt huvud nu. såklart kan man alltid göra mer men jag känner mig "färdig" så vi får väl se hur det går. Jag har iallafall sorterat upp boken och kollat anteckningar.
 
Så när dagen blivit eftermiddag kände jag att jag bara var tvungen att göra något.
Så åkte till susanna och gick på promenad med henne och sötnosen ovan här, fast nu är han större :p och misty. Älskar hennes hundar, har ju passat alla (utom en) enskillt eller haft som dagishundar så blir väl så.
Vi gick allafall en lång mysig promenad tillsammans.
släppte pojkarna men Baloo var så lycklig över att vara lös och i en ny skog så han tappade öronen och kutade runt runt och undersökte allt men han stack inte men kom inte heller när jag ropa.
Så när han kuta förbi blev han infångad och fick gå i koppel istället och så fick Bisse springa runt själv med de andra lurvtussarna.
De var jätte duktiga men Bisse lekte inte så mycket som han "brukar" så frågan är om han börjar bli vuxen eller om att det var att Baloo var i koppel som gjorde att han snurra runt i sin egen värld.
 
Innan vi åkte hem igen fick vi pussa litte på bella bus oxå <3 <3 världens finaste bullis! Hon är verkligen go och galen.
 
nej nu är det slutbabblat. dags att vila - martiin säger att jag ska göra sånt, förstår inte, passivitet är ju sååååå tråkigt. 
 
kan ju vara för att jag är förkyld och sjuk som han tycker jag ska vila :?

Promenad

0 Läs mer >>
 
Båda små busfröna
 
Bilder på finaste Goblin som fortfarande är till salu och han blir bara finare och finare för varje dag <3
 
Bilder på underbara Gimmi, finaste lilla flickan <3
 

Goblin och Gimmi <3

0 Läs mer >>
hittade en metallapport när jag var nere i gäststugan och rota runt.
självklart fick den följa med upp och med klickern och godis i högsta hugg har pojkarna nu fått testa på att apportera detta konstiga ting.

baloo håller ca 20sek nu och Bisse ca 6sek. men till Bisses försvar har baloo tränat betydligt mer apport i sina dag och så lyckades jag klicka när han släppte istället för höll apporten så vi fick börja om lite. så då hann vi inte lika långt i sek.

men bra hjärngympa för pojkarna och lätt aktivering för dunderförkylda matte

metallapport