förskolor :-B


den här veckan har vi varit och tittat på förskolor, 3 stycken för att vara exakt och nu har vi bokat in ett besök till nästa vecka. men ska ta det från början

i tisdags var vi och hälsade på sagoskogens fsk. fin ljus och nyöppnad fsk men som vi inte alls fick "rätt" känsla på. pedagogerna hälsade knappt på oss, barnen har lite för mycket kläder på sig med tanke på värmen ute och lokalerna var lite för "städade " kändes inte att det var barnens ställe. det kändes väldigt mycket tydligare efter i onsdags när vi varit och hälsat på Albatrossens förskola.
Albatrossens förskola var verkligen en varm och barnvänlig förskola. alla pedagoger vi träffade var glada och hälsade glatt på oss och barnen. fsk var inarbetad och det syntes att barn fanns i lokalerna och har roligt. blev verkligen en favorit direkt! men den har typ noll platser och syskon har förtur.

idag var vi då på ballingsnäs fsk och den var oxå jättefin och trevliga pedagoger och doften av nybakat bröd låg över hela fsk. men när vi åkte till fsk idag mötte vi lotta och gänget och de berättade att de får plats på sörskogens fsk, en vi inte äns har haft med då vi tyckte den låg lite långt bort. men med känslan sen i tisdags över sagoskogen så ville vi plocka bort den som alternativ.
på ballingsnäs var alla platser redan fulla till hösten och i januari var det bara 4 barn som fick plats så oddsen för att båda våra barn skulle få plats känns som noll. men fskchefen som visade oss runt var chef på sörskogen oxå och där fanns det plats. så vi bokade snabbt in ett besök där på tisdag och då följer grannarna med och tittar oxå. men den ingår i samma grupp som dom andra vi har tittat på så de funkar på samma sätt så sålänge vi inte får jätteskum känsla så blir det sörskogen!
vi var där utanför och lekte lite idag oxå och den ligger verkligen superfint.

så nu har vi helt planerat om våra tankar och troligtvis kommer det bli såhär: Algot börjar i augusti på sörskogens fsk och Ivar börjar i januari. Martin tar ut föräldrarpenning nu hela i sommar och är hemma med oss och är den hemma med Ivar i höst. men allt beror på om jag blir sjukskriven och hur länge och så. eller förskolan blir nog så ändå men hur Martin ska vara hemma.
men som det är nu kan jag verkligen inte ta hand om barnen får så fruktansvärt ont. idag har diskbråcket bråkat med nerverna upp i huvudet och jag har haft en extrem huvudvärk. och nu känns det som jag har en kniv in i nacken och har väldigt ont i armarna :-/

Kommentera här: