0 Läs mer >>
ja usch vad pengar är tråkigt eller roligt. beror på om man har några eller inte :-P
vi lever väldigt snålt och spara på föräldrardagar så Ivar kan vara hemma så länge som möjligt. som det ser ut nu kommer han kunna vara hemma till mitten av mars. Algot kommer få börja på förskola när han fyller 3 och julen är över alltså januari 2015 som det ser ut nu iallafall. jag är hemma till sista augusti och sen börjar skolan den 1 september :-S ska bli kul men känner mig nervös för allt jag ska lära mig.
Martin han har först semester i augusti och sen är han pappaledig från september till mitten av mars. så skönt att ha en man som förstår vikten av att få umgås själv med barnen och skapa en egen relation.
det om något är värt att leva lite fattigt för. tur att våra fritidssysselsättningar inte kostar så mycket. jag var ju dock tyvärr tvungen att köpa nya springskor och byxor igår, de gamla skorna har jag haft i över 4 år så det var dags och byxorna var alldeles för stora nu när jag minskat så mycket.
Martins klättring betalar jobbet så det är riktigt bra!

att ha lite pengar betyder planering: mat efter matlista, prioritera klädinköp för den som verkligen behöver det mest, köpa billiga bra saker eller lite dyrare saker som kan användas flera säsonger.

den här månaden är det min tur att få köpa lite kläder så nu hoppas jag att jag hittar några oxå för alla mina gamla kläder är alldeles för stora eller så är det gravid/amningskläder och nu när jag har min vanliga form igen vill jag ha kläder som passar.

oj vilket babbligt inlägg, skyller på att jag sort fast i soffan med en ätande Ivar

pengar

0 Läs mer >>
springa för mig är ett sätt att ja inte koppla av men koppla bort allt för en stund och bara vara jag. ett jag som bara öser på i spåret tillsammans med mina allra bästa vänner. så underbart att bara sätta de ena benet framför det andra och känna kroppen jobbar och samtidigt se hur hundarna flyter fram över stock och sten. ute i spåret är vi tre stycken som anpassar oss helt efter varandra och känns som en enhet.

koppla bort

0 Läs mer >>
Pojkarna är fortfarande sjuka :( planen igår att åka och handla skor blev aldrig av då klockan blev för mycket. Dagens plan är att åka förbi Vega och sen vill jag ju fortfarande ha skor och skulle gärna handlat lite kläder men vi får nog se. Vill ut på långpromenad oxå och sen träna ikväll. Men en så länge är jag en trygg famn för Ivar att sova i. Algot han känns sämre idag så blir säkerligen bara en soffdag i dag. Men en promenad borde vi lyckas komma ut på hoppas jag. Tur man har så snälla hundar som klarar av att bara vara sånna här dagar.

sjuka...ingenting hän...

1 Läs mer >>
Ja senaste dagarna har hundarna verkligen varit superduktiga och dåblir det så mycktet roligare att gå på promenad. Bisse har slutat panikdra i kopplet - tog bara 3,5 år :p och är duktig lös. Baloo springer runt i långlina och är superlyhörd och överlycklig. Båda hundarna går fint förbi andra hundar och försöker inte springa fram trots att de är lösa. De går förbi människor utan att bry sig. Är nog främst så att jag börjat lita på dom igen och  är att jag inte längre har massa hormoner i hela kroppen. 
Älskar verkligen mina pälsbollar de är så himla bra med allt och alla <3
 

Mina duktiga hundar

0 Läs mer >>
Ja nu är det inte kul här hemma, Algot är skållhet men ändå glad, Ivar supertrött efter att inte sovit så bra på natten och vill bara ammas då han är så förkyld att han inte vill äta ordentligt. Så ja vi sitter i soffan och kommer inte riktigt någonstans. Min tanke är att vi ska komma ut på promenad iallafall. Vill fortsätta och se hur duktiga hundarna är med att vara lösa. Så mycket roligare att gå ut när de kan strosa som de vill. Barnen lär ju sova i vagnen om vi nu tar oss ut. Just nu ser det rätt mörkt ut men är ju flera timmar kvar på den här dagen. 
Ikväll ska jag dra med mig martin och kolla på nya löpskor till mig då mina är över 4 år gamla och inte så bra längre utan ska få jobba som inneskor istället.

Jahapp

0 Läs mer >>

var en rätt tråkig dag idag fram till eftermiddagen då Ivar blivit förkyld (igen typ 100 gången) och absolut inte ville vara någon annanstans än i famnen. sen pratade jag länge i telefon oxå.
men på eftermiddagen tog jag tag i saken och klädde på oss och gick ut.
Bisse var lös, Baloo i långlina, Ivar i kronanvagnen och Algot i stövlar och overall.
blev så där fånigt stolt över hundarna igen, hade de lösa och så kom grannen och de lyssnade bra och struntade i att gå fram, var bara en gång jag fick säga till Bisse lite mer.
igår gick de ju lägga förbi två hundar så känns som vi börjar förstå varandra igen och jag kan lita mer på dom.
vi hamnade iallafall ute i skogen och Algot badade nästintill i vattenpölarna men oj så roligt han hade.
Ivar han somnade efter ett tag i vagnen och sov sen gott ett bra tag. Baloo leta rådjur och tiggde godis och Bisse han sprang runt i sin egen värld men höll sig nära hela tiden och ett tag låg han till och med och tuggade på en pinne.
ingen vi gick hem jagade Bisse upp en sork som han fick ta men sen släppa när den var död. så skönt han gör vad han ska men har inte alls något resursförsvar så han kan lätt lämna sitt byte och även Baloo får nosa på det.



när vi sen kommit in var det inte lång tid tills Martin kom hem. han började med maten och jag och Bisse åkte iväg och sprang. Baloo ville inte följa med idag utan vaktade så inte katten skulle smaka av Algots gamla macka.
vi sprang iallafall två varv runt lilla rudan trots att mörkret kom snabbt och gjorde att man knappt såg om man mötte någon. tur jag hade Bisse med mig, förlita mig helt på hans hörsel och lukt. var motigt att springa idag men stolt att jag kom ut iallafall.

nu ska vi se om det blir någon sömn inatt. Algot hostar och snarkar och Ivar kan inte komma till ro att äta när han är så snorig och näsdropparna är helt spårlöst försvunna.(som allt annat här hemma)

skogstur

0 Läs mer >>
 

fredagens bilder från...

0 Läs mer >>

ja gårdagen var verkligen som 3 dagar. först springturen, sen åkte vi till kusinerna i nacka och tittade på nyaste lilla kusinen Totte och lekte och åt våfflor. var riktigt trevligt och barnen hade roligt även om både Algot och Benjamin helst har grejerna själva ;-)
Ivar han satt mitt o alltihop och bara skratta och lätt så högt han kunde och skratta lite till, min galna lilla bebis.



när vi kom hem var jag helt slut på energi så gick och la mig och Ivar.
Martin väckte oss senare och då var det bara göra oss i ordning inför kvällens äventyr. iväg för vi till Vendelsö kök och bar och åt födelsedagsmiddag med JG. vi var ett litet skönt avslappnat gäng och vi hade väldigt roligt. Algot stod för mycket av underhållningen och de som jobbade var helt underbara och så barnkära. de skojade med Algot och Ivar han fick följa med runt och hälsa på alla andra gäster. inte nog med det var maten supergo och det var inte svindyrt så ditt ska vi absolut gå igen!



idag blir nog en lugnare dag men vi ska försöka träffa mormor och morfar iallafall

3 dagar i 1

0 Läs mer >>

vi klarade det vi sprang 1 mil eller rättare sagt 10,51km B-) är så sjukt stolt över mig själv och hundarna! vi parkerade vid bauhaus och sprang till trångsund och tillbaka med en liten extra snurr runt Willys. skulle bara blivit 8,5 km annars och när jag hörde det på runkeeper så bestämde jag mig för att jag ville krossa milen så jag vek av vid lännagård och sprang via Willys. skulle hundarna kunnat prata skulle de nu skrikigt: är du helt dum i huvudet vi ser ju nästan bilen!

jag vaknade först idag och smög upp tillsammans med djuren och bestämde snabbt att åka iväg och springa.

1 mil

0 Läs mer >>
älskar mina killar <3
ja alla av dom förstås både barnen hundarna katten och min älskling till man! vi lever ett rätt okomplicerat liv och har det bra tillsammans även när saker runt omkring är jobbigt. ibland blir man extra påmind om hur bra man har det och idag är en sån dag. inte nog med att mina fina killar är bäst så har jag verkligen världens bästa familj. önskar verkligen att jag och Martin blir lika bra föräldrar som mina älskade föräldrar <3 vet inte hur jag skulle klara mig utan dom. de ställer alltid upp och är fortfarande en sån självklar del av mig och min och Martins familj. jag hoppas oxå att mina barn ska tycka om varandra så mycket som jag tycker om mina syskon och få samma känsla av varandra att de alltid finns där för varandra <3
nej nu ska jag sluta vara så här och titta på film med resten av familjen. eller med Algot iallafall för Ivar har redan somnat och Martin somnar nog snart han med.

<3

0 Läs mer >>

vad jag älskar min fina Baloo! han är så häftigt och säker och bara bäst.
idag har han hjälpt mig att titta på hur en liten staffetik var med andra hundar. hon var nämligen lite osäker och tyckte det var lite läskigt men hon gillar absolut inte svarta hundar enligt husse som bara är henne i 4 mån och ville ha lite hjälp.
sånt tror ju jag aldrig på utan måste få se vad hunden säger egentligen.

så ur med en glad och sprallig Baloo. han hälsade och nosade och tiken stod stilla och tyckte det var lite obehagligt men fann sig i det. Baloo han jobbade med lugnande signaler och lekinviter och man såg hur hon slappnade av. hon brydde sig nästan inte alls om honom tills han skulle hälsa på husse. då sa hon ifrån och Baloo hoppade undan.
husse stelnade till lite men lyckades lugna honom och Baloo han fattade och sket i att hälsa på hussen.
jag frågade om tiken fick äta godis och det fick hon. vi hade tidigare kelat så hon visste att jag var snäll men var ju lite läskigare när Baloo var med. så hon höll sig på en halv meters avstånd först men sen kom hon närmare och närmare. det häftiga med min kärlek Baloo var att han varje gång hon fick en godis så tittade han åt andra hållet så hon inte skulle känna sig hotad. så åtill sist satt de precis bredvid varandra och åt godis.

är så roligt med Baloo eftersom jag vet att han är så språksäker och att han är så säker så han klarar av att möta vilken annan hund som helst. synd jag inte kan använda honom mer och hjälpa osäkra ägare och hundar

terapihund

0 Läs mer >>

vilken underbart bra vecka vi har haft hittills. i måndags var vi ju hos Kristin och gick promenad, i tisdags var vi i skogås och gick med Kristin och sen lekte hundarna i rasthagen, vi var och vaccinera dom mot borrelia och sen åt vi middag i vega. igår var vi hos barnens farmor och farfar hela dagen och vi gick på promenad och sen var jag och hundarna ute och sprang 6,6 km. idag har vi hemmadag och vi har lagat lite mat och bakat och just nu badar Algot och Ivar sover/ligger i vagnen och vilar = lite återhämtning för mig!
hundarna har fått träna lite rallylydnad och varit på tomten. de kan oxå behöva lite återhämtning efter den här veckan. ikväll blir det dock scouter för min del och det ska bli riktigt roligt.
imorgon blir det dock fullt ös som vanligt då vi ska till muskö och leka lite.











bra vecka

0 Läs mer >>

idag har vi varit och gått promenad med hundarna tillsammans med Kristin Junie och Dumle. en riktigt härlig promenad där Bisse fick springa lös och Baloo i långlina. Algot fick oxå springa som han ville större delen. när vi går klart fick vi god lunch och lekte ett bra tag hemma hos dom.
Ivar och Junie tittade in varandra ordentligt och uppskattade nog varandra. Algot han lekte med alla möjliga saker han.
när vi kom hem lagade Algot och Martin pannkakor och ärtsoppa och jag tog med mig Bisse på en springtur. vi sprang först upp en kortsväg i skogen och sen runt på vägarna i området. blev 5 km till slut och hade gärna sprungit mer men både jag och Bisse var trötta och jag visste att Ivar borde börja sakna som mamma nu. det gjorde han oxå för han vaknade precis när jag kom in igen.
maten var supergod och innan jag duschade gjorde jag mina armhävningar och situps. ligger nu på 7 armhävningar som max. det går inte fort :-P men framåt iallafall.
men nu ska jag sova så båda pojkarna sover sött

Feb. 17, 2014

0 Läs mer >>
 

Helgens bilder från M...

0 Läs mer >>
I fredags var Cissi här och gissa om de små bästisarna var glada att få leka tillsammans. Kalle har ju växt som en liten raket och är så söt när han leker runt. Gunga var galet roligt enligt godingen.
Ivar han somnade efter ett litet tag och sov gott i vagnen. Innan barnen fick leka gick en promenad med hundarna som sen låg snällt och tittade på leken vid lekplatsen. 
Grannen och hans son var oxå på lekplatsen så det var riktigt roligt. Ser redan fram emot nästa lekträff som jag verkligen hoppas blir i veckan, inga fler sjuka barn nu!!!
 
 

bästis

0 Läs mer >>

idag är det då alla hjärtansdag och vi får äntligen spendera en helg tillsammans jag och mannen som äger mitt hjärtats kärlek.







Fotograf: Lisa-Marie Chandler

<3