0 Läs mer >>

har pimpat lite hemma och oj vad nöjd jag blev


pimpat

0 Läs mer >>
är så jäkla trött på alla som skriver om hur lätt det är att bara ta tag i träningen och hålla i den. såklart det är superenkelt om man inte har något annan som behöver en 24/7. men har man småbarn så är det inte så jäkla lätt. Martin kommer iväg högst 1 gång i veckan och klättrar och jag min träning varierar från 2 dagar till 5 dagar men då är familjegympan inräknad och när jag kan träna mycket beror det på att jag springer hemma i området. senaste veckorna har jag inte kunnat träna mer än 2 gånger och knappt kommit ut på promenader. trodde nog aldrig sett skulle vara så här svårt att få motion men finns hundra andra grejer som är viktigare att göra så är svårt att få t tiden att räcka till.
blir bara ledsen över att skönhetsidealen säger att man ska vara smal och stark och som mamma är det svårt ändå utan ideal som inte går att uppfylla

träning

0 Läs mer >>

ibland blir jag lite smått galen. ibland tar det så lång tid på morgonen så jag vet inte vad. planen idag är att få ut på långpromenad med hundarna innan lunch och lekdaten med Klara och Kalle men vi kommer ingenstans. så nu blev det mellanmål innan vi går ut oxå så barnen inte blir hungriga under tiden. hundarna ligger ute och väntar på att vi ska komma ut och barnen de går de ingen nöd på heller bara jag som blir stressad av att jag hade en plan. men men bara sätta sig ner och vänta på barnen. har slängt in en tvättmaskin iallafall, för gårdagens plan sprack oxå.

får se om morgondagens plan håller, planerar att åka till Ikea tror jag. eller kanske bara blir till handen, ska iallafall inhandla present till Martin


lång tid

0 Läs mer >>
Ilördags började vi som vanligt dagen med gympa på friskis. Älskar det verkligen och oj vad svettig man blir om man tar i ordentligt. När vi kom hem var morfen redan här och martin och han planerade lekplatsbyggandet. Så då blev det en sväng till bauhaus för inköp av material.
Lite plank och bräder senare kunde vi åka hem och möta upp mormor och Eva som var hemma och väntade på oss. Mat i folket och sen kunde byggandet börja
Algot hjälpte till efter bästa förmåga och mätte och höll
På kvällen sen var det familjemiddag i vega och förutom finbesök av moster så var även min kusin stefan där. riktigt trevligt. Algot har fåt in några gamla leksaker som andreas hade när han var liten och de älskar han högt. Det är monstret (den blåa) och spöket (den rosa) och de både får mat och han fixar och bäddar åt dom.
Söndagmorgon var det äntligen dags för familjemulle och Algot var väldigt spänd. 
Var visst mängdrekord och massa massa barn och vuxna samlades för att gå en liten runda och kolla på olika träd och sen träffa en ekorre och vidare upp till en glänta där det blev matsäck. 
De hade en liten samling med lite fågelfakta och sen fick barnen göra lite aktiviteter så som måla pinnar färglägga fåglar, memory och hitta andra delen på djurkortet
Hundarna var med i bakgrunden och låg och vila. en av ledarna kom fram och frågade om jag frågat alla om det var okej att de var med. tycker det var fånigt var ingen som brydde sig om hundarna och hundarna bryr sig inte om något och vi var dessutom i skogen och barnen ska lära sig respektera djur och natur och varje vuxen har ansvar för sitt eget barn. så svarade bara att hundarna är vana vid sånna här grejer så de kommer inte störa.
Var bara 1 pojke som var intresserad av dom och han ville klappa, den familjen tyckte det var härligt att träffa stabila och trygga hundar då deras äldre dotter blivit biten för några veckor sen. Så hundarna gjorde en bra gärning genom att bara vara med och bli lite klappade på.
När vi kom hem fortsatte byggandet av gungställningen och utgrävandet inför sandlådan. Så innan dagen var klar såg det ut så här! helt underbart!
Andreas Malin och Alva var förbi med 3 kabeltrummor så 2 stycken har nu gjorts om till lejon, men de ska målas på riktigt men spritpennan får duga så länge. Här har Algit matat lejonet med äpple och tittar i i lejongapet.
på kvällen sen åkte vi till barnens kusin Elias och oj vad skoj de hade! Vi blev bjudna på jättegod lasange och till efterrätt åt vi tårta. Barnen sjöng och spökade och riktigt busade loss. Innan vi gick hem fick vi oxå med oss en hel hög med kläder. Riktigt välbehövt för usch vad dåligt med kläder vi har just nu :( och speciellt till Algot.
När vi skulle hemae mer vilodag...så myckett vilodag det kan vara i en familj med mig som mamma :p uscg borde passivitetsträna mig själv lite bättre. Vi har iallafall inhandlat veckans mat och busat med mormor på eftermiddagen och lagom när maten började bli klar kom farmor förbi med Algots 2års present - en helt egen 3-hjuling som han var superduktig att cykla på! Så efter maten gick de ut och testade den och visade lekställningen och framtdsplanerna innan farmor åkte hem.
Båda barnen fick sig ett välförtjänt bad innan de somnade gott zzz....

Fullt ös tills du stu...

0 Läs mer >>
sitter och letar inspiration till byggandet av lekplatsen på våran tomt. Imorgon drar byggandet igång. Här kommer lite inspirationsbilder... 
Otroligt söta solcellslampor från Rusta som vi bara måste ha!!
smart förvaring
Rolig ide
Huvudiden kommer från den här fina baksidan
Rolig och smart ide hur man gör bilar till trädgården
ännu en rolig ide på hur man kan göra med lite däck 
 
 
 

lekplats på tomten

0 Läs mer >>
Idag har vi varit hos Tove och Elise tillsammans med Eva och mamma kom efter att hon jobbat klart.
Vi gick först iväg till en parklek där Algot fick leka och busa och Ivar satt och tuggade lite sand, mot min vilja. Algot hakade på de äldre barnen men oj så liten han kändes men det gick jättebra.
När vi kom in lagade Tove jättegod mat och mamma kom.
Algot lekte med lampslingan och Elise leksaker och sen sjönk han in i lite spel och film på telefonen då han var jättetrött. Ivar han kröp runt mest överallt och var väldigt intresserad av sin söta lilla kusin. 
Jag tror de verkligen gillade varandra och det ska bli så roligt när de kan leka på riktigt.
 

kusindag

0 Läs mer >>

ja så helt plötsligt var det 1 dm snö ute igen :-/ men det är bara höra det bästa av situationen. dvs leta upp lite vinterkläder till Ivar och ta fram pulka och snowracer. på med dragselar och sen gick hundarna dra varsitt barn, Algot fick åka efter Bisse och Ivar efter Baloo. blev bara en kort tur fram och tillbaka till brevlådan men räckte gott för alla 4 då dom blev riktigt trötta av den leken.
nu har vi lite vilotid innan lunchen och sen i eftermiddag ska vi hämta min moster <3 som är här på besök över helgen.snö

0 Läs mer >>

ja idag har vi varit i affären i massa timmar tillsammans med bästa kompis familjen. inte visste jag att man kunde spendera en hel dag där :-P men vi skulle lätt kunnat varit där längre om vi inte varit helt slut och barnen med. men vi kom iallafall hem med regnställ och jackor till barnen, inget till Ivar dock. Algot fick en onepice oxå då han blev jättedålig i magen och det rann igenom byxorna :-( så nu hoppas vi att det går över fort. han ville inte äta middag och har svårt att somna för han hade antagligen ont i magen

blivande bästisar? Ivar tycker redan nu att kalle är fantastiskt rolig iallafall.ica maxi länge!!

0 Läs mer >>
Igår hade vi finaste Junie och Kristin på besök. Oj vad stora våra små börjar bli. De kröp omkring här hemma och även lite på varandra :p 
Så roligt att ha en kompis med en bebis i precis samma ålder.
Förutom att vi hade besök så hade vi en hemmadag med massa bus,bak och lek. Men vi kom inte ut på någon promenad så den tog vi efter middagen istället. Sen blev det sovdags för båda barnen och djuren. 
Martin var och klättrade så var en ensamkväll men vid 9 kom han äntligenhem så vi kunde mysa ner oss framför tvn i soffan. Så skönt att bara få vara ibland. 

Lite som den här tiden på morgonen när båda barnen ätit frukost och Ivar kryper runt på sina äventyr och Algot tittar lite på tv innan dagens bus börjar. Då kan jag sitta och dricka mitt te i lugn och ro
 
 

Besök

0 Läs mer >>
Idag har vi haft en mysig hemmadag och idag började Ivar verkligen krypa på riktigt. Han har varit överallt och lite till och tar sig fram själv. Jag och Algot har busat en massa, kurra gömma och kull har stått högt i kurs. Sen lekte vi med alla giraffer och Rwanda leksaker vi har. Algot ville även leka med alla tåg idag så vi har även alla 3 byggt med tågrälsen. 
 
Varning för blöjprat
Algot har idag varit utan blöja hela dagen, även ute på promenaden utan olyckor, och han bajsade på pottan!!
 
 

busdag

0 Läs mer >>

helgen rusar iväg med roliga små påhitt. tyvärr oxå extrem huvudvärk i fredags och igår från när jag ramla men nu verkar det gått över. i fredags var vi på promenad i området och sen kom mormor och morfar och hämtade Bisse innan de åkte till landet. jag slängde iväg ett sms till lotta och frågade om de ville grilla med oss och de ville de. så blev en supertrevlig kväll med mycket skratt. Algot och ivo somnade men Ivar han var vaken och glad, känner jag igen det någonstans ifrån ;-)

igår så blåste det galet mycket men vi trotsade vädret och gick ut en sväng i skogen och fikade. sen åkte vi iväg till bandbergen och kalas för farfar. riktigt roligt för barnen att leka. Algot hängde efter saga och Elias och var stolt över att få leka med de stora barnen.
vi bestämde oxå lekdate hemma hos angelika på onsdag.
Ivar han kröp runt över allt och satt i mitten hela tiden eller störde Benjamin.

idag är vi oxå iväg på kalas då kalle precis fyllt 1 år och cissi har oxå fyllt så ska bli roligt att fira. barnen kommer bli överlyckliga över att träffa bästa kompisarna men just nu laddar de upp med att sova
fullt ös som vanligt

0 Läs mer >>
igår blev Ivar hela 7 månader och sista veckan har det verkligen hänt något med utvecklingen. han kryper, söker kontakt med massa folk, han busar och framförallt har han börjat "prata" helt plötsligt är han ingen pyttebebis längre utan ett litet barn med egen personlighet <3 gladare typ än Ivar får man leta efter och mammigare oxå :-P

Ivar 7 mån