0 Läs mer >>Igår på självaste midsommar blev min stora pojke 6 månader!
Min lilla pojke, tiden går så fort och det är så roligt att vara tillsammans och upptäcka världen tillsammans.

Jag och Algot har var varit i Måla tillsammans med mormor och morfar (åkte hem efter helgen) och hundarna.
Oj vad vi har njutigt och gått på långpromenader och jag har sprungit några 5km varv.
Är helt kär i nya sommarstugan!

Sen åkte vi hem i onsdags så i torsdags sov algot nästan hela dagen och jag städade och tvättade och packade om.  Till lunch åt vi fisk och potatis - gott sa Algot som aldrig smakat fisk förut
På kvällen åkte vi ut till Torö och farmor och farfars sommarpärla där midsommar skulle firas.

Algot har en väldigt mammig fas just nu så när han träffade pappa efter 1 vecka grät han högt innan han blev sig själv igen ( han var galet trött efter att inte sovit något på nästan hela dagen) och lika dant reagera han på farmor när vi träffade henne. men farfar gick bra iallafall. men så fort han blir lite trött eller missnöjd öppnar han armarna och sträcker sig mot mig.  Älskade lilla vän, men är han pigg och glad slänger han bara ett öga så han vet att jag är med.

På midsommar fick algot melon till frukost, fisk och potatis till lunch och banan på eftermiddagen och även en slick grädde från tårtan.

Han äter verkligen bra och gapar som en fågelunge, men efter så blir han så hungrig så jag bara måste amma.

jag sprang runt området på morgonen, sen tog jag med mig hela min lilla familj och hobbe som vi har hemma för tillfället och gick en liten promenad. Vi åt en god lunch och sen var vi nere och kolla in midsommarstången vid bastun. Tyvärr blåste det glaet mycket där nere så blev inte så lång stund. Jag och Algot hann iallafaall med att dansa smågrodorna och vi äro musikanter.

Hundarna var duktiga och låg tysta och titta tills det helt plötsligt dök upp en till lapphund. Bisse blev helt överraskad och till sig. knäppa lapphundspräglade hund, satt ändå hundar runt om oss hela tiden men lapphunden det var en riktig hund det.

hem och äta tårta och sen äta gillspett. sen vr det dags för Algot och sova och jag gjorde honom sällskap kort där efter. Lite lagom trött och mör efter en heldag. plus att jag och Algot delade på en 80 säng!!¨


Älskade  mannen är tyvärr sjuk igen, vad kan det vara 7 gången det här halvåret?
gah men men hoppas han blir frisk snart igen.

så idag åkte vi hem och fick en mysig dag hemma.

 
Algot tittar på midsommardansen

6 månader

0 Läs mer >>

Ja nu har jag börjat ta tag i hundarna här hemma. Deras vardagslydnad har varit förskräcklig ett tag men nu jäklar.
tog hjälp av Mimmi som har Auroras hundtjänst, egentligen behövde jag bara få bekräftat att de sättet jag jobbat på förut med tex lyra funkar så nu är vi tillbaka i kängorna.
Så skönt för oss alla här hemma.
Hundarna blev mer harmoniska redan samma kväll när de insett att jag faktiskt är här och styr upp.
Så ja nu är det inget dumskällande på tomten, inget dragande i koppel och inget hetsa på andra djur.

Idag har vi njutit av varandras tillvaro först hos min älskade syster som hade köpt så fina kläder till Algot.
Där fanns det även en liten smoothie för bebisar med smak av banan, jordgubb, äpple och hallon som lillen fick smaka, och oj vad gott det var!!
Sen gick vi på promenad tillsammans.
Började med att det gick förbi en helt rabiat border collie som ville äta upp mina hundar och sin husse. Men mina älskade pojkar gnydde bara lite sen släppe dom den hunden helt!

Vidare in mot torget då jag skulle ta ut hundarna. DÄr kastar sig två nya hundar sig rakt ut i kopplet och matten ramlar! Camilla tog en av hundarna och vagnen och pinnade på snabbt där ifrån och jag efter. Pojkarna pep lite mer nu men ändå inte mycket utan mer lite ängsligt över de arga hundarna. Kvinnan som hade hundarna har tydligen  inte alla hästar hemma och är sjuk så är väldigt glad att hundarna inte lyckades slita sig.

Jag gick och tod ut pengar och sen fortsatte vi framåt, när vi kom till en busshållplats tar camilla plötsligt tag i mig och gör mig uppmärksam på rådjuret som stå 3meter ifrån oss!!!!
Galet! Rådjuret brydde sig inte alls om oss och mina hundar märkte aldrig rådjuret så vi vände och gick över på andra sidan gatan.

sen fortsatte promenaden i mer vanlig ordning, hundarna skötte sig och Algot tröttnad epå att åka vagn när vi började vända hemåt. Älsklingen somnade nstan direkt när han sattes i bilen <3

När vi kom hem åt jag lite och hundarna sov. sen började det åska lite så blev ingen tv eller dator. så fram med kameran och alla gosedjur och in med Algot i mitten. Jo blev några fina kort, men det blir det ju alltid på min lilla linslus även om han idag hellst ville ha kameran själv.

Idag efter att Algot somnat tog jag på mig löparskorna och satte på bisse dragselen. Sen tog vi oss ut och sprang halvlånga rundan i skogen. Jag ÄLSKAR att springa i skogen och behöva tänka varje meter på vart jag sätter fötterna, är så skönt för då kan man inte tänka på någonting annat.
Mitt i skogen mötte vi 2 som var ute och joggade oxå, hör inte till vanligheterna att man möter någon i våran skog så lite förvånad blev jag.

Sen när ja var hemma igen bytte jag hund och tog med baloo ut på korta rundan runt området. tog posten på halva vägen och sen upp via korna och baloo sprang så fint vid sidan av mig. Jo för han springer vid sidan och bisse han springer före men båda springer i min takt.
när vi kom upp till ängarna såg vi ett rådjur på ängen. Baloo blev lite uppspelt men lysnade bra och vände om för att få godis. rådjuret som var av de inte så intelligenta slaget kom springade rakt över vägen där vi sprang. Så Baloo spralla upp sig igen men tagga av riktigt fort så nu blev det godis, hopp och skoj. synd bara att vi råkade vara vid Zitas tomt och hon tyckte vi bralla på för mycket så hon kom farande som ett skott och skällde på oss. baloo tyckte det var lite orättvist men fortsatte umgås med mig.
Älskade lilla skithund <3

Måste även skriva om att mina små skithundar igår lekte krokodil tillsammans. de låg så fint ute på tomten på rygg och bet i varandras ben och jämförde storleken på deras munnar. Det har dom inte gjort sen bisse flytta hit nästan!

nej nu ropar sängen!
god natt!

Ordning och Reda

0 Läs mer >>
Bilder från lte allt möjligt. börja med ätandet av ärtpuré


myspojken

lekstund

bada ute är roligt!


bisse tog snabbt algots plats efter att vi flyttat på oss

Algot på agilitytävling med mormor

bildbomb på sötiisen

1 Läs mer >>
Ja nu händer det mycket igen, så mycket att jag inte hinner skriva

Algot är inne i en fas där mamma är bäst och ska vara nära hel tiden. så just nu bär jag runt på honom 24/7 ungefär. men vad gör det, älskar min gosunge så får väl njuta när han vill va med mig.
det här gör ju dock att vardagen är lite bökig, svårt att laga mat, vagnen är utesluten för tillfället så blir inga mega promenader.

Bisse min älskling är en riktigt liten osäker tonåring som inte vet hur han ska reagera när det blir för mycket vilket resulterar i att han börjar bråka med baloo. så nu ska vi jobba upp rätt beteende istället och en självsäkerhet. det här händer bara när vi är på promenad eftersom det är där störningen är så därför delar jag nu på  hundarna på promenaderna.
Kan säga att båda hundarna verkligen uppskattar det, blir ju fokus på bara 1 då.

Idag har jag varit i skogen med Baloo och nu på eftermiddagen varit inne på "smaka på sthlm" med bisse då min syster uppträder på stora scenen. vilket hon även gör på tisdag och onsdag.
bisse var duktig men tyckte det var lite mycket, speciellt under showen, så han frågade lite fint om mitt knä inte var ledigt. vilket det var så med min "lilla" lapphund  knät tittade vi vidare :p

algot har fått börja smaka på lite vanlig mat oxå, morotspuré - blä, ärtpuré - mums, äpple - blä, banan - mums.
postar ett in lägg med bilder på det och lite annat

blev ett svammelinlägg men men...

bild från stan


Juni 3, 2012