0 Läs mer >>


började med att springa ett varv på sundby med hundarna. Vi var så duktiga men det straffade sig direkt då mitt knä nu värker :-(
sen åkte vi till Vega där jag duscha och vi lämna av dyckertpistolen för att sen åka till brandbergen och gå en promenad innan vi gick in till farmor och farfar och åt god paj.
väl hemma igen började Martin med maten och jag och pojkarna vilade oss i sängen så länge. tyvärr blev maten en flop men nu ska vi
trösta oss med en kladdkaka

dagen

0 Läs mer >>

i onsdags var vi i Årsta och tog del av våran julklapp av Camilla. först promenad med hundarna och sen GOD falafel från palmyra och sen själva julklappen som var att gå på barnbio!!
så roligt att se Algot sitta helt still framför duken och koncentrera sig men med godis i handen. men Ivar var den som överraskade och satt klistrad framför filmen.
bion spelades på Årsta folkets hus.
sen efter det kom Anthony mormor morfar Andreas och Tove och så åt vi julmat och delade de sista julklapparna.
sen igår var vi i stan på nästa julklapp som var att se en barnteater tillsammans med mormor och morfar. teatern hette mamma borta och handla om en liten uggla som ramlat ur sitt bo och träffar massa kompisar undertiden hen letar efter sin mamma. Algot satt klistrad även här och skrattade när de andra barnen skrek av glädje.
Ivar vaknade och följde dockorna noggrant och tyckte det var väldigt roligt.
sen somnade de båda två efter att vi fikat på kondis.
så då passade vi på att kolla lite nyårskläder. hittade till slut en kavaj och en blus och Martin hittade en skjorta och jättefina hängslen och fluga. sen på kvällen åt vi god stek med potatisgratäng till middag i Vega.










kultur i stora lass

0 Läs mer >>

idag har vi varit i brandbergen och firat lite jul med Martins familj. Algot har haft det spå roligt med sina kusiner och hann och Benjamin fann varandra efter ett litet tag. men de lekte även alla barnen tillsammans och då såg jag att saga tog Algots hand och tog hand om honom <3 Elias är den Algot verkligen ser upp till och Elias är alltid så snäll mot sin lilla kusin. riktigt roligt att se alla barn ihop. ska bli ännu roligare när Ivar växt på sig och lillbebisen i Annas mage kommit ut och de två kan vara med och röja.
som alltid när det är barn och lek så är Martin fantastisk och leker och håller koll och bara är bästa pappan Alla tider. blev lite julklappar idag med och vi fick lika fina grejer idag och de verkade nöjda över det vi gav bort oxå.
roligast ikväll var nog ändå när alla barnen lekte att Martin var ett monster och de glömde sig för honom. då sprang de alla fyra runt och in under bordet och hjälptes pott så alla skulle få plats. en riktigt mysig kväll även om det såklart alltid blir lite rörigt med alla barnen hur Goa och snälla de än ärr




juldagen med kusinern...

0 Läs mer >>

Vi vaknade och mös in oss i soffan tillsammans och åt risgrynsgröt till frukost. Vi firade julafton i Vega som vanligt och började dagen med en promenad till en lekplats i regnet där Algot lekte och hundarna fick träna lite på en fotbollsplan.
när vi kom tillbaka kom även Camilla så då var vi fulltaliga, Andreas Tove och magen firade med Toves syster i år.
det sista med maten fixades och när den var klar var det dags för Ivar att vakna efter att ha sovit ute i regnet.
var jättegod mat med egna inläggningar på sillen och annat gott. han åt dock bara frukt hela dagen.
efter maten blev det sen besök av tomten och Algot tyckte det var väldigt spännande men roligast tyckte Baloo att det var. han blev helt galen av att se sin husse utklädd till tomte och han studsade och skällde och bet i kläderna, knäppa hund.
var så många fina julklappar och kändes som alla träffa rätt. fick bland annat ett presentkort på massage och en nyckelhittare. på kvällen åkte jag och Camilla och hämtade kickan i Farsta. när vi kom tillbaka åt vi lite till och sen blev det julklappsspel. men sen vart jag så trött så vi var tvungna att hem. satt nämligen uppe till halv två dagen innan för att slå in alla julklappar. julafton blev precis så bra som jag hoppades på. älskar verkligen min familj <3

julafton

0 Läs mer >>


GOD JUL

0 Läs mer >>

idag fyllde min älskling hela 2 år!! tänk vad stor han börjar bli. och oj vad mycket man kan älska ett barn är rädd för känslorna för det gör att jag är rädd art nått ska hända precis hela tiden. Vi började dagen med att vakna klockan 6 cirka 2 timmar tidigare än vad jag brukar vakna så lovar att jag varit extra mör idag. sen har vi haft kalas för släkt och vänner från kl 11 till 3 och sen kom linnea Tobbe och Hugo lite senare runt 4 så nu är vi alla helt slut. det har varit supertrevligt och Algot fick så fina presenter och han lekte med både kusinerna och kompisen Casper. Baloo och bisse underhöll/underhölls av Embla och Felicia som lekte med dom på tomten i flera timmar. nu laddar vi för julafton men imorgon tror jag vi får ta en lugn dag annars kommer vi stupa innan nya året startat. så nu ska jag göra som alla andra i familjen och sova! hundarna katten barnen och Martin snarkar redan i

kapp

oj glömde ju att skriva att Ivar rullade från rygg till mage nu på kvällen oxå. lillen lär sig fort nu <3

2åringen

0 Läs mer >>
idag har vi haft en riktigt trevlig dag i Vega tillsammans med mina fastrar och min farbror och mina lilla kusin Julia och min kusin Patrik och hans familj. riktigt roligt att se barnen leka tillsammans. Algot lekte med sysslingen Felicia och hennes lillasyster Sanna lekte med min kusin Julia. var riktigt roligt och problemfritt, barnen skötte sig så bra och var riktigt roligt att träffa alla vuxna. men bäst idag var att få krama på Baloo <3 och att båda hundarna är bäst i att vara på kalas och är så otroligt snälla med barn.

släktdag

0 Läs mer >>

två nej tre rullningar på
rad från mage till rygg har Ivar just avklarat!!!

rulla

0 Läs mer >>

fy vad det är tomt hemma utan Baloo, bisse märks ju knappt jämfört med Baloo. Baloo är alltid bredvid mig och vill ha sin del av uppmärksamheten och han får mig att skratta och slita mitt hår om vartannat. någon som däremot märks betydligt mer när Baloo är borta är katten! han hittar på massa hyss.
bisse saknar oxå Baloo han är så mycket mer flockhund än Baloo. Baloo han njuter dock av att vara i centrum och bara lyxa. känns dock lite hemskt att jag inte alls brukar sakna bisse så här mycket när han är borta och inte lika snabbt. men är vanare att lämna bort bisse försig och det är ju alltid till Lotta. <3

Baloo

0 Läs mer >>


igår var jag helt slut så vi tog det lugnt och bara skrota runt på tomten och inne. Martin smet lite tidigare från jobbet och det gjorde så jag kunde lyxa och åka själv till affären och handla. första gången sen Ivar kom som jag var iväg helt själv eller ja bisse fick följa med och ligga i bilen på egen önskan. märks att han saknar Baloo eller andra hundar. sen åt vi potatisgratäng till middag och det var så otroligt gott. på kvällen åt vi brieost och slog in Algots födelsedagspresenter för imorgon blir han hela två år!


hemmadag

0 Läs mer >>

i torsdags var mormorns första dag på jullovet och vi åkte in tillsammans till gamlastan. där tittade hon in i butikerna och handlade lite och vi fönstershoppade för fullt, fina skyltfönster har dom. Vi åt på Jerusalemkebab där min mormor och moster tydligen åt när de var i stan och jag förstår varför för oj så gott det var!!
sen när vi kom hem igen så åkte Baloo med till Vega och roar dom under lovet.

Ivar han har sen i torsdags hårdtränat på att försöka rulla och på att lära sig sitta och snart har han nog bra koll på musklerna.


stan

0 Läs mer >>

mina städplaner för kvällen blev visst inställda. blev istället att sitta och agera säng åt Ivar men inte klagar jag på det. är så mysigt att få lite lugn mystid. Martin jobbar på att lägga Algot men har ingen aning om hur det går. han sov nämligen på dagen idag men verkade riktigt trött här nere nyss.

på promenaden idag fick bisse vara lös hela vägen och var så duktig och han verkade så himla glad. så roligt att se då han varit lite deppig senaste tiden så kul att han tar plats igen. Vi gick in i fårhagen och Baloo gjorde mig så glad. han kutade in och la sig i attackställning mot mig och väntade på att jag skulle kolla in så vi kunde busa <3
sen lekte han och bisse en massa och lyssnade bra de vände innan de var över i andra hagen vilket är en seger i sig. sen kutade Baloo mot vägen och tänkte skälla på en lastbil men vände och kom hukande tillbaka när jag röt i med min elakaste röst. Alla som känner Baloo vet att det verkligen inte hör till vanligheterna att han faktiskt visar att han gjort fel.
på bilden ovan kan man se skillnaden på hundar och barn. hundar kommer på inkallning om de vinner på det och är glada för en godis. barn de kommer om de har lust och att mamma jagar än är betydligt roligare än någon torr levergodis :p och att testa gränser är otroligt roligt och viktigt för barn för annars vet de inte vad de kan och får göra.



pojkarna

0 Läs mer >>

Ivar med sin julklapp från mormor och morfar
Ivar älskade hoppgungan ( som min mormor köpte begagnad till Andreas för 35 år sedan och still going strong)

Ivar älskar sin tumme

lösa hundar på promenad i skogen








bilder

0 Läs mer >>

skrev ett inlägg igår men ser nu att det inte laddas upp :|
Vi roar oss iallafall med att vara sjuka eller killarna, jag är frisk.
i lördags var vi på Junies dop, var jättefint men vi fick smita efter maten då Algot låg på gränsen till att orka. och när vi kom hem kom febern.
söndagen gick vi på promenad i kolartorp och sen åt vi middag i Vega. när funderade på att åka hem fick Pappa meddelande om att det var strömavbrott hemma hos oss så det blev några timmar till i Vega. i måndags vart båda killarna så dåliga så de inte lämnade soffan åt och sov ungefär. jag passade på att börja städa och röja hemma. tog hela dagen att fixa badrummet och lekrummet men jag har till på lördag på mig så ingen brådska.
igår var det skrikmaraton här hemma. Ivar ville bara vara i famnen och Algot var för pigg för soffan men för trött för att leka så han ville oxå ha 100% uppmärksamhet. min räddning blev ett sms från Kristin som undra om vi ville gå på promenad. det ville vi!!
så vi åkte dit och gick och hundarna fick springa av sig så iallafall de vart nöjda. jag och Martin rensade gemensamt i några köksskåp och de vi inte tog igår har jag tagit idag. även skåpet under Tv:n rensade jag. så nu är det bara själva vanliga städningen kvar och soffan och bordet.
men ska ta kontoret och sovrummet först och sen ta allt i ett svep.
men nu ska vi gå ut med vagnen blir nog inte så långt utan ska försöka komma in och fortsätta rensningen. ska bara vänta på att Ivar ätit klart = tvingad vilotid.

appen pajkar

0 Läs mer >>






igår gick vi promenad i vh tillsammans med Lisa. Vi sprang lite i sandtaget till Algot och hundarnas stora lycka. sen stannade vi på en gård och lekte på en lekplats.
efter det åkte vi till port73 och Algot somnade i bilen dit så han sov och sov. Vi lekte lite i lekrummet när han vaknat och sen åkte vi hem till mormor och morfar och åt middag bastade och tittade på tv.
Algot var riktigt trött igår, han sov hela natten till igår sen somnade han när vi åkte till vh sen även när vi åkte därifrån och sov länge länge. sen somnade han utan problem hemma men kom sen över till oss och har legat och vridit på sig. idag äldre han snorig och lite hostig så ägor nog en förkylning som ligger och gror :-/ bara han är frisk till nästa helg och julafton. idag är det dop för Junie men vet inte om vi kommer åka beror på vad de tycker om att få dit en snorig unge ;-)

vh

0 Läs mer >>

igår åkte vi till Muskö och lekte. Algot och Klara busa på som vanligt. Ivar åkte runt i gåstolen och snackade med Kalle som använde gåstolen som en gåvagn. så roligt att se småkillarna prata med varandra. Vi bakade lite oxå och innan vi for hem tog jag ut bisse Baloo och Lisa på fältet så de fick leka lite. sen fick axa komma ut själv.

från Muskö åkte vi hem och lämna av hundarna och fortsatte sen vidare till mormors skola. där tittade vi på luciatåg och åt korv. Algot tyckte det var väldigt fint.

inatt var Algot nog trött av allt vi gjort idag. först ville han inte sova men en envis och väldigt trött mamma lyckades få honom att somna i sin säng. sen sov han hela natten i sin säng och vaknade inte förrän halv 8 imorse.








fullsmockad dag