0 Läs mer >>
Ja idag är en riktigt tråkig långfredag. Vaknade med en riktig dunderförkylning, Algots som han burit runt på :(
Sen har jag även haft foglossning från kvällen igår och hela dagen idag :(
Har blivit lite pluggande idag men mest vila och hoppas på att jag ska må bättre

Låååångfredag

0 Läs mer >>
Idag flyger påskkärringarna till blåkulla och mina pojkar är redo.
Vi startade påskfirandet redan i tisdags med att pynta och fira martins födelsedag med en påsktårta.

Glad påsk

0 Läs mer >>
Idag fick jag reda på att min farmor har lämnat oss. 
känns tomt att veta att hon inte finns längre samtidigt som det känns skönt att veta att det gick fort och att hon inte behövde hamna någonstans som ett vårdkolli.
 
Hundintresset på den nivån jag har de,t har jag delat med min farmor. Hon satt som kassör i över 10 år i pudelklubben, hon och farfar var med att starta upp pudellägret i ånnaboda som fortfarande hålls varje sommar och de fixade fram lokalen i gubbängen till klubben. (känns bra att jag då kunde ordna en äng till pudelklubben och samtidigt få reda på att deras namn fortfarande är kända)
Inte nog på det hade hon otroligt fina hundar när hon höll på som var internationella champions, men precis som med mig så var det hanar som hon hade hemma. Men det var många år sedan sista hunden dog och hon blev hundlös. 
 
Min morfar dog för 2 sommrar sen, då låg Algot i min mage och innan vi åkte till strömstad för begravning så var vi på rul. Idag ligger nästa bebis i magen och var bara dagar sedan vi fick se våran nya familjemedlem på rul. 
Är både läskigt och lite häftigt att båda mina släktingar dog i ungefär samma vecka med barnen i magen. Konstigt hur det kan vara.
 
Inte nog med den konstigheten så var det på avdelningen som jag gjorde min VFU här för 2 veckor sedan som min älskade farmor fick sluta sina dagar. Känns skönt att veta att de som jobbar där var otroligt duktiga, allt från undersköterskor, sjuksköterskor och doktorer. 
 
Jag kommer att sakna min farmor även om jag var dålig på att hälsa på henne. 
Sov gott älskade farmor <3

Sov gott farmor <3

0 Läs mer >>idag tog vi det stora steget att klippa Algots hår. så nu har han inte längre hockeyfrilla med hår till skuldrorna i nacken. tycker själv det blev väldigt fint och Algot satt så snällt och åt russin när jag klippte.

klippning

0 Läs mer >>
 
Ja i augusti kommer våran lilla bebis ut till stora världen och Algot ska bli storebror <3 
Ska bli riktigt roligt att få en till liten att mysa med och pussa på och roligt för Algot att få ett syskon att dela sna upplevelser och sen oxå minnen med.
 
Vi mår superbra och min mage växer för fullt och bebisen sparkar och lever runt.

Bebis

0 Läs mer >>
De här 4 senaste dagarna har varit helt underbara och en riktig energiboost för min själ!
Att få umgås och leka med Algot 4 dagar i rad, 2 dagar själv och 2 tillsammans med martin har verklig varit kul.
Efter promenaden i torsdags åkte vi till öppna fsk och lekte. Dexter och Moa var oxå där, de hade verkligen blivit stora sen jag såg de sist. Nu var det bara massa små barn som spran omkring och inga bebisar.
 
Efter gick vi till centrum och fikade och snackade en massa och barnen fick springa runt lite i centrum. Kvällen spenderade vi i Vega då martin klättrade. 
 
 
I fredags var vi på promenad i Handen och hundarna fick leka i lilla rasthagen och algot knatade oxå omkring där inne. Praktiskt att kuna låta alla 3 gå som de ville.
Sen var vi till banken i centrum och in på djuraffären och tittade på alla djuren. 
 
På eftermiddagen åkte vi och bada på farstabadet. Men Algot sov när vi kom dit så då fick jag och mamma/mormor fika lite innan och när han vaknade fick han äta en yogurt innan badet.
Algot är så rolig för han vill inte vara så mycket i minsta bassängen utan tycker det är mycket roligare i mellanbassängen. Där ska han "simma" man håller han fram vid axlarna så sträcker han ut sig så han blir helt rak i vattnet och den här gången sparkade han på ordentligt i vattnen, självklart med massa beröm.
Så roligt att han älskar vatten precis som mig.
 
 
I lördags skulle vi passat Klara och sen åkt på middag hos JG men båda grejerna blev av olika anledningar inställda. Så från en packad dag till en helt ledig dag. 
Vi började iallafall med att städa och baka. Algots farfar fyllde år i fredags så vi åkte ut till landet på torö och firade honom tillsammans med Algot fasters familj.
 
Roligt att se de 3 kusinerna umgås med varandra. Hundarna låg så snällt på altanen under dagen när vi inte var ute och lekte, Skönt att man har pälshundar som klarar av det här klimatet och kan ligga ute även när det är kallt så ingen behöver "störas" av dom. Mina pälsklingar <3 Bisse fick även springa lös och busa på tomten, duktiga skrället.
 
 
Idag har det istället varit Algot i fokus för hela slanten. För idag är det exakt 1 år sedan han döptes och trevligt nog hade Huddinge kyrka 1årsdopkalas för alla som döptes förra våren. Var sång i kyrkan och sen fika i församlingshemmet. Algot njöt av den fina musiken och satt i gången med stora ögon och tittade på barnkören. 
I församlingshemmet sprang han däremot omkring på scenen efter fikat och busade. Men det märks att han är en eftertänksam pojke när man ser honom med andra barn, även om han är vild och busig så tänker han innan han gör något <3
 
Med på kalaset var jag martin mormor och Anthony som är gudfar och efter åkte vi hem till oss och busade. för att den avsluta kvällen med att leta resturang att äta på och tillslut blev det supergoda indiern i Vega. 
 

Underbara dagar

0 Läs mer >>
Idag har jag en riktigt mysdag med mina pojkar alldels sjäälv <3
Vi började dagen med att gå en långpromenad med utgångspunkt från bauhaus och sen runt i länna på diverse vägar innan vi var tillbaka vid bilen igen.
Algot satt snällt i vagnen hela vägen men fick gå av och gå sträckan neranför borgen. Lyckligare kille får man leta efter. Bisse gick lös större delen av promenaden, riktigt skönt att kunna lita på honoom så mycket.
Baloo fick ha flexi ett tag men eftersom jag hade godis i fickan gick han ändå inte mer än 1,5 meter i från mig så  han fick ha vanliga kopplet på sig ändå.
När vi kom tillbaka till bilen hade Algot ätit en halv apelsin och var nöjd med att titta på truckarna som körde fram och tillbaka på parkeringen. Så då passade jag på att träna lydnad med hundarna. Först med Baloo som fick köra igenom alla moment utom apporten. Riktigt duktig, behövde bara påminnas om vart fotpositionen är så satt allt klockrent. Men med godis och massa beröm.
Bisse hade svårt att komma ihåg att man ska sätta sig ner vid halter så det tränade vi en del på, sen blev det träning på läggande under gång betyder, ligg tills jag säger något annat.
Tog kanske 3 gånger tills han kom ihåg dedt momentet oxå. Inkallningen var finfin.
Sen blev det en platsliggning med båda hundarna bredvid varandra innan vi alla packade in oss i bilen igen.
körde den låmnga vägen via handen hem så Algot skulle somna, vilket han gjorde. Så nu sover både han och hundarna.
 
När han vaknat och ätit lunch ska vi åka till öppna förskolan för lite lek och sen blir det middag hos mormor och morfar. Men bilder från öppna lär nog komma.
 

<3

0 Läs mer >>
idag väntar jag spänt på att Klaras lillebror/syster ska komma ut till stora världen.

är så roligt när kompisar får barn för man blir så själaglad

bebisleverans

0 Läs mer >>
Goblin och Gimmi har varit på rasspecial i Mora på utställning.
Bilderna är lånade ifrån http://s1140.beta.photobucket.com/user/mikekop1/library/SLK%20Tomteland%202013
 
Goblin i ringen
 photo DSCN0385_zpsa5351de1.jpg
Goblin kammade hem BIM lilla gullpojken  photo DSCN0386_zps0aa694c1.jpg
Gimmi tyckte utställningar inte var så kul, bättre är det med hundsport i annan form. men med träning så kanske hon oxå kommer på att det är kul.
 photo DSCN0388_zps3c1a494c.jpg
Valparnas kritik:
 
Goblin
6mån hane med trevlig attityd, mörka ögon åt det runda hållet, korr bett, välformade välpälsade öron. tillräcklig benstomme, goda tassar, aningen lågt ansatt svans, rör sig balanserat med välburen svans, trevligt uppvisad, aning tunn för dagen. 1 HP BIM

Gimmi
Ännu alltför lättbyggd med smalt huvud och smalt markerat stop. Goda tassar gott pigment, en valp som behöver mer träning för att bli mer frimodig. Vill inte låta sig palperas eller visa upp sig. Plac 3

Utställning

0 Läs mer >>


Algot håller verkligen ställningarna här hemma och han vet vad han vill.
allt ska vara på sin plats göras i rätt ordning.
idag slog han nog rekordet. efter att ha vaknat och suttit och lekt med sina leksaker ett tag tyckte han det var dags att gå upp.
så in i sovrummet kommer han med Martins tröja sen igår. hela tiden säger han där där - som han alltid gör när han vill något.
han klättrar upp i sängen med tröjan och när pappa inte flyger upp ur sängen i den hastighet Algot tänkt sig så puttar han pappa framför sig.
han gick bakom och "vallade" honom fram till kläderna och sen kunde han sätta sig framför bolibompa och mysa.
haha jag är glad det inte var jag som skulle gå upp enligt Algot utan jag får ligga kvar och mysa lite.

Man har aldrig tråkigt med Algot i närheten <3 älskade unge

söta herr diktatorn

0 Läs mer >>
är så stolt över mig själv. är klar med arbetet och reflektion som ska vara inne på fredag sen några dagar tillbaka. så nu har jag gjort upp en planering för kommande moment och all läsning och skrivandet.

skulle börja med att läsa imorgon men kunde inte hålla mig. så nu har jag läst det jag skulle i 2 böcker och skrivit ner det man ska till en av böckerna. så imorgon tar jag med mig 2 böcker och träningskläder till skolan.

har lånat ut en bok som vi ska läsa att kapitel i men beroende på hur det går imorgon kanske jag läser det på bibliotek redan imorgon.

om jag gör det har jag läst klart allt till seminariet om lite mer än en vecka och kan då börja läsa inför nästa. för till det seminariet är det betydligt mer att läsa.

men fortsätter jag så här får jag ändå tid över till familjen och hundarna. skönt med planering som ger mig mer tid i praktiken.


studieplan

0 Läs mer >>
Efter att ha varit magsjuka och dåliga i 2 dagar (jag i en och Algot i 2) så tog vi oss ut i solen idag. 
De stackars hundarna har bara florerat på tomten eller gått korta promenader i området. 
Så idag gick vi ut hela familjen, vi åkte till vegabaren och gick upp mot ica maxi, brandbergen, port 73 och tillbaka till vegabaren. En ritigt skön promenad om än frisk då det var kyligt ute idag. Bisse fick springa lös där det var fri sikt och inga bilar i närheten. Algot åkte vagnen hela vägen.
När vi kom fram till grillen fick hundarna hoppa in i bilen, än en gång hur skönt är det inte med pälshundar som klarar av att ligga i bilen även vid lite fler minusgrader.
När vi nästan ätit klart kom Linn, hennes kille och Embla, trevligt var typ massa år sen jag träffa Linn sist.
Vi småprata lite innan det var dags att åka.
När vi kom hem ville Algot inte gå in så jag och han stannade ute med kameran i högsta hugg och Martin åkte och träna lite.

Dagens bilder