0 Läs mer >>

idag har jag Martin och Ivar varit i stan och köpt alla julklappar för i år. lite små saker kvar att fixa bara och sen till varandra såklart. Algots födelsedagspresenter är oxå inköpta bara en liten till kvar.

Algot han fick leka med mormor och morfar idag. fick lite nya kläder på köpet oxå. finaste gullungen. sen blev det middag i Vega. imorgon blir det bakning och så måste hundarna få komma ut på en lång promenad oxå men nu ska jag sova god natt

allt inköpt (nästan)

0 Läs mer >>

idag när vi gick ut på våran promenad (beordrad av Ivar) så följde katten med. Vi stannade och lekte vid lekplatsen och katten för tunt bland alla grejer. hundarna var grymt duktiga och satt/låg tysta hela tiden. sen gick vi vidare och katten hängde på. men han tyckte det var läskigt så svansen var ungefär dubbelt så tjock som i vanliga fall. men efter ett tag gick katten åt ett håll och vi åt ett annat och så möttes vi hemma igen.
Vi pratade med Gunilla ett tag oxå. nu på eftermiddagen har vi jul/adventpyntat. Martin ska ut

kattpromenad

0 Läs mer >>

idag satte jag båda barnen i vagnen och kopplade hundarna och så gick vi ut och gick. Vi gick till 70 skylten på ebbadalsvägen vid mjölkgården och sammanlagt blev det över 8 km. riktigt skönt, både Algot och Ivar sov. tror Baloo uppskattade sin present. sen lekte han lite med bisse på tomten för att gå in och somna sött under matbordet.
jag och barnen åt mat och sen har vi haft dansfest och spelat lotto. nu badar Algot så det skvätter över allt och jag väntar på att älsklingen ska komma hem. sen blir det scouterna för hela familjen då Monika skulle bort. näst sista gången innan jul.långis

0 Läs mer >>

idag fyller min underbart kloka bästa finaste galnaste Baloo 5 år!
världens bästa lapphund som gör allt för att driva mig till vansinne genom att hitta på bus och kryphål i våran nu mera obefintliga lydnad <3
han säger ja till alla påhitt och är en trogen fin vän som alltid vet hur vi mår. han har klarat omställningen från lillebror till lyra och leva livet på hunddagis bland 30 hundar till storebror åt bisse och vara barnhunden med 2 människovalpar som man kan sno mat av riktigt bra och han är lika nöjd nu som då <3
han älskar sin husse över allt annat och Hans favoritgodis är brieostkanterna vilket passar bra eftersom jag inte gillar dom så vi delar alltid.
Baloo är inte lyra men han är mig lika kär och lika personlig.
nej nu ska jag släppa ut födelsedagsbarnet på tomten så han kan skälla på alla fåglar och väcka grannarna om de sover

Grattis Baloo

0 Läs mer >>

städning pågår

latkorven här hemma

världens gladaste bebis

badanka

promenad på ebbadalsvägen

rummet börjar bli lite mer strukturerat

finaste killen som älskar att gunga
glömde ju bilderna

0 Läs mer >>

ja idag är båda så grisarna här hemma förkylda, Algot är mer förkyld än så länge. hoppas Ivar inte blir värre.

vad har hänt sen sist då? klara och kalle har varut här och lekt. oj vad de studsar nu. de ramla ur soffan varsin gång men fortsatte ändå. mamma har varit här och hjälpt till att fixa i barnrummet och vi var på loppis och avslutade kvällen med middag i Vega. i söndags var vi på Hugos dop. måndags var mamma här och vi bar in barnbordet och satt och pyssla. på kvällen var jag på styrelsemöte för nytorp.
igår var vi på Willys och handlade mat, Algot hade egen vagn och var så duktig <3 sen gick vi en runda med hundarna runt länna. hemma åt vi potatisbullar och sen bakade vi lite pepparkakor.
när Martin kom hem svidade jag om och selade på hundarna så gav vi oss ut och sprang i vintermörkret. 2 fulla varv blev det i bra tempo. vilken sskillnad det är på både mig och hundarna sen Första gången. nu orkar vi och de ligger före hela vägen.
när jag kom in var maten klar, God böngryta, och sen blev det dusch och läggning av Algot.
kvällen avnjöts med gott samvete i soffan tillsammans med glögg (alkoholfri såklart) och de bakade pepparkakorna ihop med Martin <3

förkylda

0 Läs mer >>
får bli en mastodontuppdatering snart...men inte idag för nu ska jag sova zzzz.....


slut som människa

0 Läs mer >>

idag tog vi oss ut i skogen och plockade svamp. hittade både trattkantareller och svart trumpetsvamp. blev inte så lång promenad eftersom Algot gick och hungrig efter ett kort tag så då var det bara gå hem igen.

nu är jag i väntrummet på mvc och snälla mormor passar barnen under tiden. men borde redan fått komma in och det är helt dött här så det är ju lite spännande.

plockat svamp

0 Läs mer >>

idag hämtade mamma Bisse och tog med honom ut i skogen och plocka svamp. jag tog ut baloo på promenad och sen åkte vi iväg och tittade på när Martin klättra. det var kul ett tag sen blev det rätt tråkigt för mig skulle gärna klättrat själv men funkar inte med barnen utan någon behöver ju passa dom.
efter klättringen lekt jag och Baloo lite på parkeringen innan vi åkte till Andreas och Malin och tittade in deras nya familjemedlem Alva <3 så otroligt söt tänk att de är så små i början.
sen hämtade vi bisse och åkte hem det blev mat och sen fotografering av barnen.


kvällen avslutades med en riktigt skön springrunda tillsammans med hundarna. Vi tog oss runt två varv och ut till vägen två gånger. blev över 6 km på 30 minuter med kiss och bajspauser för båda hundarna. var kallt och skönt ute, termometern stod på minus 2 grader så nu kommer vintern smygande.
nej nu är det dags att gå och sova. imorgon blir det besök på mvc på eftermiddagen och förhoppningsvis en långpromenad, hoppas Kristin och Junie har tid var så länge sen vi sågs nu.


klättring och Alva

0 Läs mer >>
 

Fotografering

0 Läs mer >>

igår var jag barnen och hundarna ute och hälsade på på novemberkåsan som hålls i ådalen. våra småscouter var ute över dagen som en utflykt.
det var trevligt men algot var väldigt trött så var bara ute i 2,5 timme och Ivar sov snällt under hela besöket.
sen var han vaken resten av kvällen och var sså där Glad och mysig som bara han kan vara. han är så otroligt go <3


scouter

0 Läs mer >>

idag har vi först varit iväg och vaccinerat mig och Algot. jag fick gardasil och sen tog vi båda mot TBE.

sen vid 3 mötte vi upp mormor vid torvalla för bad. till och med lillskroten Ivar fick bada och det tyckte han var roligt men inte lika roligt som badgalningen Algot.
blir bad betydligt fler gånger i vinter!

bad