0 Läs mer >>


vet inte hur det ser ut när man läser här. kanske som att jag kan göra allt som vanligt och är lika pigg och glad trots diskbråck.
så är inte fallet, jag har konstant ont men det är mer eller mindre. idag är det mer och idag har jag haft synbortfall, domningar i armarna, ont i benet och galet ont i nacken och axlarna. men jag försöker ändå göra saker för att inte deppa ihop totalt sen så mår jag bättre så länge jag inte behöver bära på barnen. så att Martin är hemma är min räddning för då slipper jag ha ont så jag spricker hela tiden. men om jag inte skulle skriva hur ont jag haft idag skulle det istället låta så här :
idag har vi varit på Mulle och fikat och lärt oss om insekter och sen varit hos mormor och morfar och nu snart kommer jg Susann Ronja och Svea med middag. ja för de ska laga maten! bästa dealen!

i det står inget om att jag inte såg något på ens ögat och var helt ur under hela Mulle, att jag behövt sitta ner hela dagen och att jag nu har ont så jag håller på att spy. allt beror på hur man skriver det.

ont bakom fasaden

0 Läs mer >>
idag eller ja igår eftersom det är mitt i natten just nu hände det två stora utvecklingssteg här hemma.



Ivar sa MAMMA! han stod och höll sig i ett handtag på köksskåpet och vågade inte släppa och blev gnällig. han tittade då rakt på mig och såg ledsen ut och sa mamma! jo för mamma är ju ett ord för hjälp jag behöver dig och gärna med gnällig underton. så fantastiskt det är när ljuden formas rätt och man får den där bekräftelsen tillbaka.

det andra stora som hände idag gäller Algot. för när vi satt i bilen hem efter att lämnat Elias med föräldrar hör jag hur han sjunger hela imse vimse spindel. sen sjunger vi massvis med sånger hela vägen hem och han kunde hela texten på nästan alla! så från att inte sjungit alls till att nu kunna alla vi har sjungit för honom i 2,5 år. bättre sångstund har jag aldrig haft och mammahjärtat höll på att spricka av stolthet <3

speciell dag i utveck...

0 Läs mer >>

idag kom våra grannar på besök och med sig hade de oxå Bisseälsklingen. saknar honom här hemma men han har det verkligen toppen där uppe <3 skönt att han får må bra när vi är lite begränsade här hemma.

Ivo Ivar och Algot röjde runt rätt bra tillsammans och Algot uppmärksamma att alla kröp då då kröp han oxå runt ett tag. vi fikade på en god paj som lotta gjort och sen grillade vi till middag. efter maten körde ivo Algot på röda bilen och Ivar blev så inspirerad så han började gå med gåvagnen här hemma nu på kvällen. är så roligt att se att de tar efter varandra och lär sig så fort.

när de gick hem ställde sig Bisse snabbt vid vagnen och såg till att han inte blev glömd. som sagt han trivs bra men han kan väl låsas lite för min skull att han saknar mig :-/ haha, otrogna hund. fick iallfall massa pussar av honom när han var här <3

















granndate

0 Läs mer >>

den här veckan har vi varit och tittat på förskolor, 3 stycken för att vara exakt och nu har vi bokat in ett besök till nästa vecka. men ska ta det från början

i tisdags var vi och hälsade på sagoskogens fsk. fin ljus och nyöppnad fsk men som vi inte alls fick "rätt" känsla på. pedagogerna hälsade knappt på oss, barnen har lite för mycket kläder på sig med tanke på värmen ute och lokalerna var lite för "städade " kändes inte att det var barnens ställe. det kändes väldigt mycket tydligare efter i onsdags när vi varit och hälsat på Albatrossens förskola.
Albatrossens förskola var verkligen en varm och barnvänlig förskola. alla pedagoger vi träffade var glada och hälsade glatt på oss och barnen. fsk var inarbetad och det syntes att barn fanns i lokalerna och har roligt. blev verkligen en favorit direkt! men den har typ noll platser och syskon har förtur.

idag var vi då på ballingsnäs fsk och den var oxå jättefin och trevliga pedagoger och doften av nybakat bröd låg över hela fsk. men när vi åkte till fsk idag mötte vi lotta och gänget och de berättade att de får plats på sörskogens fsk, en vi inte äns har haft med då vi tyckte den låg lite långt bort. men med känslan sen i tisdags över sagoskogen så ville vi plocka bort den som alternativ.
på ballingsnäs var alla platser redan fulla till hösten och i januari var det bara 4 barn som fick plats så oddsen för att båda våra barn skulle få plats känns som noll. men fskchefen som visade oss runt var chef på sörskogen oxå och där fanns det plats. så vi bokade snabbt in ett besök där på tisdag och då följer grannarna med och tittar oxå. men den ingår i samma grupp som dom andra vi har tittat på så de funkar på samma sätt så sålänge vi inte får jätteskum känsla så blir det sörskogen!
vi var där utanför och lekte lite idag oxå och den ligger verkligen superfint.

så nu har vi helt planerat om våra tankar och troligtvis kommer det bli såhär: Algot börjar i augusti på sörskogens fsk och Ivar börjar i januari. Martin tar ut föräldrarpenning nu hela i sommar och är hemma med oss och är den hemma med Ivar i höst. men allt beror på om jag blir sjukskriven och hur länge och så. eller förskolan blir nog så ändå men hur Martin ska vara hemma.
men som det är nu kan jag verkligen inte ta hand om barnen får så fruktansvärt ont. idag har diskbråcket bråkat med nerverna upp i huvudet och jag har haft en extrem huvudvärk. och nu känns det som jag har en kniv in i nacken och har väldigt ont i armarna :-/

förskolor :-B

0 Läs mer >>

igår var en sjukt galen dag, till och med för att vara jag!
och nej jag ska verkligen inte göra så mycket för oj vad ont jag får men ibland kör lixom livet ihop sig.
började dagen med en promenad med hundarna, in med Baloo i bilen som inte ville starta *panik* men Martin lyckades starta den med ett reservbatteri så jag kunde åka och lämna in Baloo hos veterinären kl 8. kastrering stod på schemat, sen åkte jag hem och hämtade upp resten av familjen. hade tid 8,40 hos sjukgymnasten så under tiden jag fick tips och råd om hur jag ska avlasta nerverna som ligger i kläm i nacken och vad jag inte får göra. fick oxå reda på att det tar mellan 6mån-2år att läka en sån här skada :-o känns ju sådär om jag ska vara ärlig.
när jag varit hos sjukgymnasten i en timme for vi vidare till förskolan Albatrossen. vi var och hälsade på förskolan sagoskogen i tisdags men skriver separat inlägg om de besöken då vi ska hälsa på ballingsnäs imorgon.
efter att vi varit där blev det hem och äta och sen gick vi ut och strosa på kort promenad och lek på lekplatsen. Bisse var lös hela tiden och var så duktig och strosa runt oss, katten lekte oxå runt oss och hittade en snok som han jagade men det fick han inte för oss.
när vi kom hem fikade vi och fixade med pappas present innan det var dags att åka till veterinären. tog först in Bisse och han fick ett halvårs chip då han inte skulle prata förens i vinter eller vår. varför man nu ska para med han i huvudtaget eftersom han är så rädd och osäker så han inte funkar utan chip. han har börjat flyga på Baloo igen helt oprovocerat :-( men nu kommer det sluta när han får koll på hormonerna igen.
Baloo hörde Bisse och satte igång att vrålskälla så hela huset skaka, lapphunds skall är inte att leka med.
Algot var med mig in och var så duktig, vi satte in Bisse i bilen och gick och hämtade Baloo som var överlycklig att se oss.
blev lite råddande innan hundarna satt på varsin sida gallret i bilen. ville inte ha de ihop när Baloo är så försvagad och med tratt.
när vi kom hem igen pratade jag med våran granne lotta som erbjudit sig att passa Bisse ett tag. så hon kom ner och hämtade honom och vad jobbigt det kändes även om jag vet att han har det superbra där och det är absolut det bästa just nu ehandeln Baloo inte får gå promenad på 14 dagar. vet att de redan igår kväll var på skogspromenad runt Kvarnsjön.
när Bosse glatt går med lotta hem, utan att äns vända sig om och titta efter oss, åkte vi till vega och firade pappa med lite middag och tårta och Mona kom oxå ditt. men tyvärr var kvällens äventyr inte slut här då Algot blev sämre och sämre och prickarna på kroppen börjar komma tillbaka = streptokockerna börja växa sig starka igen :-(
så efter att ha pratat med typ alla blev det att åka till sachsska för Martin och Algot och där blev de kvar i 6 timmar. så de kom inte hem förrän klockan 2 på natten och det var fullt med streptokocker i hela Algots hals men han fick iallafall. nytt penicillin utskrivet som han började ta i natt. och häftigt nog smakade den här lite godare typ lite jordgubbe. så idag är det skönt att vi inte har något alls planerat utan bara kan vila lite för usch så trött jag är. somnade inte förrän jag tagit två Citodon klockan 3 inatt så inte konstigt jag är mör




galen dag

0 Läs mer >>
Igår tog vi en spontantrip till Skansen tillsammans med lisa björn och felicia efter att snälla charlotta och per erbjudit sig att passa våra två lurvmonster.
Så hundarna hade lyxdag med sally och gick på långpromenad och blev borstade, men bisse vars chip är ur nu hade fått en flipp oc flugit på Baloo *stor suck* tur charlotta och per är tuffa och klarade av situationen och tyckte att det ändå varit en bra dag och de kan absolut tänka sig att passa monsterna igen.
På skansen hade vi det oxå hekt underbart. först var vi på lillskansen där algot sprang runt som en skållad råtta ut och in ur alla grottor och bara skrattade och hade det bäst.
Ivar var väldigt gnällig i början men efter att han tillslut gick med på att äta lite blev han en glad solstråle. Inte roligt med förkyld matvägrande bebis för det blir en väldigt gnällig bebis.
Efter lillskansen som de verkligen har lyckats med gick vi en runda bland de nordiska djuren. men som vanligt var vissa djur riktigt svåra att se eller obefintliga, felicia lyckades iallafall hitta vart vargarna låg och sov.
Björnarna var som vanligt sötast och då speciellt björnungarna. 
efter dagen på skansen tog vi oss en glass i solen och gick till bilen på andra sidan djurgårdsbron. Hade sen fruktansvärt ont men det var det värt för det här kan jag leva på länge.
När vi åkte hem var Ivar så hungrig att vi var tvugna att stanna och han åt upp en HEL burk med mat!!
aldrig hänt förr.
 
 
 

skansen

1 Läs mer >>
 

till stjärnorna och t...

1 Läs mer >>
Ja nu har jag äntligen laddat in alla bilder från landet och här hemifrån.
Kan inte klaga på hur vi har det, lek och bus hela dagen i underbart väder.
 
Här kommer bilderna från landet och igår
Sen lite bilder från gårdagens äggletning och lek
 

Inte som landet men b...

0 Läs mer >>
japp nu är jag sjukskriven fram tills den 30 april, men den 29 april ska jag till husläkaren så får se om han sjukskriver mig längre tid. fick även Citodon så nu slipper jag den värsta värken iallafall. Tyvärr har vi ju två barn som kommit in i någon mammaperiod och vägrar vara med pappa, inte alls sjukt jobbigt när jag har ont!Dåligt samvete gånger hundra om jag inte har barnen typ på mig!

sjukskriven

0 Läs mer >>
ja nu är vi på väg till doktorn och jag har tydligen utvecklat en skräck för att uppsöka vård för jag är supernervös! är livrädd för att de inte ska tro på mig och att jag inte ska få något mot smärtan. att de tycker jag alla vänta till den 29 när jag har tid hos husläkaren. ja snart får jag svaret iallafall, men lär ju behöva vänta läääänge innan jag får komma in :-/

doktorn

0 Läs mer >>
ja inte är det bra nu iallfall :-( Algot mår förstog bättre men ska ju fortfarande ha medicin 3 gånger om dagen och det har gått hyfsat bra med mormor. men nu åker vi hem från landet och så får vi försöka själva.
vi åker hem idag för att Ivar inte blir bättre från sin förkylning utan istället fått feber och blir sämre. så nu har vi bokat tid på närakuten i Huddinge för honom och hela familjen är inpackad i bilen.
känns skönt att få lite svar men inte roligt att behöva åka hem från påskfirandet och inte få umgås med mina syskon. men inte kul att vara med några när man har sjuka barn ändå och vi vill ju verkligen inte smitta våran älskar lilla kusin Elise <3
allt blir ju inte bättre av min smärta i nacken. alla ser om jag lyckas ta mig iväg till akuten och få lite smärtstillande för nu går det inte längre och min älskade lilla bebis behöver att jag orkar och kan mysa med honom.
förra fredagen var allt bra och sen föll bara allt känns det som. men det blir väl bättre snart igen.







skit och helvete!

0 Läs mer >>
det här med att ha en konstant smärta som inte går eller bör att tänkas bort är nytt för mig. är van att alltid ha lite ont här och där och axeln har jag ju haft ont i ett tag nu. skillnaden är att det här inte släpper och att jag vet att jag inte ska göra sånt som gör ont. det gör ar det är mycket som inte kan göras. kan tex inte lyfta barnen på nån sida utan att få väldigt ont. men inte bara tunga saker jag inte kan bära, kan inte lyfta en liter mjölk med vänster arm för den är helt avdomnad och kan inte hålla telefonen eller annat lätt heller.
jobbigast är att inte kunna göra vanliga saker och att behöva be om hjälp. inte riktigt min stil vill kunna allt s själv och inte behöva vänta.
längtar tills jag kan få komma till doktorn och få smärtstillande och förhoppningsvis bli sjukskriven. vet inte vad jag gör om jag inte blir det, för kan inte ta hand om barnen själv!
men om jag blir sjukskriven får Martin gå hem och då blir allt enklare. har även bett våra grannar om hjälp med hundarna så de kommer ta Bisse ett tag. sen blir det kastrering av Baloo så blir han lättare att handskas med och slipper bry sig om tikar. skulle gärna kastrerat Bisse oxå men det får jag ju inte eftersom jag inte äger avelsrätten på honom.
men Bisse är så otroligt mycket lättare kastrerad för då kan han umgås med vem som och vara lös överallt. nu måste han gå i koppel och passas lite vid hundmöten plus att han utövar tvångsparning av Baloos huvud varje dag.
oj vilket babbligt inlägg men behövde skriva av mig

ont