0 Läs mer >>
den här veckan joinar även hobbe oss i våran vardag

mitt promenadsällskap

0 Läs mer >>


någon vet att man inte ska springa ifrån flocken och jaga rådjur egentligen även om det är roligt. så så här kastar sig bisse när han kommer tillbaka utan att jag behöver säga något. till mitt försvar var det månader sen han funderade på något liknande

Oct. 31, 2012

0 Läs mer >>

Riga i bilder

0 Läs mer >>
Algot reder ut Bisses svans som är full av frön

Bästa vänner <3 fler ...

0 Läs mer >>
I söndags var Algot på sitt första kalas utanför släkten. Det var söta kompisen Klara som firade 1 år.
De har verkligen roligt de två och leker väldigt bra tillsammans. 
Vi blev bjudna på kokt korv m bröd, jag åt korven och algot brödet.
Sen fick vi marangsviss oxå - mums sa Algot!
han åt en hel del glass och njöt i stora lass av all uppmärksamhet och alla Klaras leksaker.
 
Klara hon uppskattade nog oxå sin kompis som man kan leka med på samma promisser. De förstår varandra bra och har tagit upp lika mycket från hundarna de lever med. tokungar. 
Grattis än en gång på Algots första riktiga kompis <3
 

Kalas

0 Läs mer >>
Här kommer bilderna från när jag och pojkarna var på hundöarna med Cissi, Klara och Lisa.
En riktigt trevlig utflykt om än lite kall.
Den här bilden säger allt om våra utflykter tycker jag
Sötaste kompisarna <3
 

Hundöarna bättre sent...

0 Läs mer >>
Idag har vi haft besök av Algots kusin Benjamin och Faster Anna.
Vi fikade och de kollade igenom lite kläder som de fick med sig hem och algot han sov nästintill hela besöket!
Innan våra gäster kom så drog jag ut pojkarna på promenad runt området. 
Algot somnade snällt så jag och hundarna kunde ägna oss åt lite spår på ängen.
Började med 3 spår till baloo, han fick godis lite sporadiskt i spåret, först varannat och sen var tredje ch så varje bara för att han ska kolla av ordentlligt i alla fotsteg men inte förvänta sig godis hela tiden.
Han var riktigt taggad och tyckte det var jätte roligt <3 min älskade Apa är tillbaka helt och hållet nu!
 
Bisse han ägnade sig åt att leta sork undertiden jag och Baloo spåra. Sen fick jag dra hnom därifrån för att få han att spåra, men väl vid spåret jobbade han på bra. Tyvärr ökar han faarten ordentligt när han blir osäker eller säker? ja jag vet inte men något får honom att öka farten och då får man ligga som stoppkloss för att få honom att ta varje fotspår. 
 
Sen fick hundarna ligga ute tills Anna och Benjamin åkte hem och på eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt inne. Hundarna fick en kvällspromenad i rusket och Algot fick bada sen somnade han så snällt i min famn så jag kunde göra klart alla diagnoser så ikväll är alla nöjda och glada. Martin är nog mest nöjd att han fick äta upp alla kakor själv <3 

spår, besök och bra k...

0 Läs mer >>
 
Idag på eftermiddagen så stod Algot i vårat fönster och ropa efter Pappa.
Papa, papa...ljöd det tydligare än någonsin och sen tog han upp en leksaksbil och tröck den mot rytan och sa än en gång Papa.
Tyvärr jobbade Pappa över för att få ihop timmar för de timmarna han kom sent när vi åkte hem från Riga så det tog säkert 1 timme till innan han kom.
Men led ingen nöd på sötnosen då han fick vara med och skala potatis, eller kasta potatis kanske var det han gjorde :)
 
 

Pappa kom hem...

0 Läs mer >>


måste ju bara berätta att Algot sa Bisse idag <3 älskade hjärtat börjar bli stor. 10 mån gammal och kan redan säga mamma, titta,tittut, där, pappa och nu även bisse. tror han försökte säga tyst oxå här i morse så vi får väl se när det händer. sen måste han ju lära sig säga baloo oxå.

storpratarn

0 Läs mer >>
idag var det sista tillfället på agilitykursen jag har hållt på nytorpshundklubb. kurserna och deras hundar är verkligen jätteduktiga vilken alltid är roligt. när kursen pågick fick bisse och baloo ligga och titta på. passivitetsträning till max. efter kursen var det öppen träning. var flera där och frågade om klubben så det var positivt.
tyvärr tog det ju tid från min egen träning med pojkarna. så efter 4 timmars väntande fick de äntligen springa. men då hade alla gått hem så jag fick plocka in alla hinder själv :s lovar att mina höfter tog stryk av det för nu kan jag knappt gå.
undertiden vi träna red det förbi en häst på ängen och en gubbe med sin dobbis gick rakt över agilityplanen och snurra. han tränade något men vet inte vad.

på vägen hem så la jag 3 spår var till pojkarna i sandtaget. funkade skitbra och var superkul.

sen åkte vi hem för att sen åka till Vega och avsluta kvällen med middag med mormor, morfar, morbror och moster tove. Anthony Camilla och Kickan var förbi en sväng oxå. Kickan som bör i gbg hade inte sett Algot sen dopet i mars så var kul att de fick träffas.

nej nu ska jag sova. så god natt zzz...
hundar hela dagen lån...

1 Läs mer >>

Algot är otroligt envis. vill han något så ska det bli så. det är med sin envishet som han har lärt sig det mesta. har han kommit på något han ska göra och det inte funkar då testar han tills det går. hjälper man honom blir han riktigt förbannad och gör om igen. ikväll var det klättra upp på våran svarta sittpuff som var målet
trägen vinner

0 Läs mer >>

jag och pojkarna har haft en underbar dag med cissi och tjejerna på ssbk.

cissi lärde oss ett nytt sätt att spåra. hunden måste jobba noggrant och ordentligt och det går fort att lägga och utföra. perfekt när man måste kombinera träning med barn.

bisse visste inte alls vad han skulle göra först men efter att ha gått 3 korta spår och fått vila en omgång hade poletten fallit ner. baloo som spårat mer tidigare förstod fortare och fick därför ett svårare spår som 3e. vi gick i dikeskanten där alla andra rasat sina hundar. men bara 1 gång behövde jag peka ner i spåret igen för att han skulle släppa den störningen. så stolt över mina pälsmonster

efter att ha tränat så gick vi in i klubbstugan och åt mat. sen fick ungarna röja.sen packade vi in oss i bilen och innan vi kom ut på vägen sov Algot. vi åkte till gröna villan i örby och handlade lite till de små.

Oct. 26, 2012