0 Läs mer >>
efter Astrid Lindgrens värld åkte vi vidare till en annan lindgren och Emil nämligen min första bästis bodil. vi var bästisar mellan typ 2-9 års ålder och sen flyttade hon ner till Blekinge när vi gick i 4an. i 7an var hon uppe och hälsade på mig några dagar och sen följde jag med henne hem några dagar. det var alltså sist vi sågs irl men vi har ju turen att vuxit upp under internet och Lunarstorm, msn, bloggar och Facebook. därav har vi aldrig tappat kontakten och fast det var 13 år sedan vi träffades så var det ingen konstig känsla alls utan bara roligt att träffas.
Algot och Emil hittade varandra och lekte en massa och bodils kille var oxå riktigt trevlig men vi hann bara träffas en kväll innan han började jobba.
vi bodde i husvagnen på deras tomt och både jag och Martin var ute och sprang i deras idylliska lilla ort. vi var inne i Karlskrona och lekte med barnen på en lekplats, handlade lite småsaker och var in på en stor leksaksaffär. vi åt god köttgryta första kvällen och andra kvällen blev det vegetarisk lasagne. innan vi rullade vidare åt vi pizza på lokala pizzerian. Algot pratar massor om Emil och bodil och vi hoppas alla att vi får se hela deras familj snart igen. för inget är som riktig vänskap, den blir bara bättre med åren






gammal vän

0 Läs mer >>
igår var vi på Astrid Lindgrens värld och lekte hela dagen. vi började med att gå upp mot Pippis hus och där var det slutet på någon show och efter det fick barnen leka runt i villevillekulla och träffa pippi. Algot stod framför pippi hela tiden och pratade i ett med henne. sen tog vi oss till katthult och en pjäs om Emil i soppskålen. den var riktigt rolig och båda barnen tittade snällt och åt bullar. sen fick man gå in och titta. Baloo lyckades charma hela ensemblen och blev riktigt klappad på och pojken som spelade Emil hämtade alla och berättade vad Baloo hette och vad han var för ras för allihopa i ensemblen. hon dom spela lina hade nog svårast att slita sig.
efter det gick vi bort genom parken och tittade på alla små hus,gårdar och karlssons roliga tak. på slutet regnade det riktigt mycket så då blev vi lite blöta trots regnkläder (på alla utom mig). vi avslutade med att leka kuragömma med Pippi långstrump.
en riktigt rolig dag trots tomt på kontot och svindyr entré.













Astrid Lindgrens värl...

0 Läs mer >>
ja nu ligger vi i husvagnen och barnen har somnat och vi sommar väl snart vi med. resan ner har gått ganska smidigt. Barnen somnade på en gång så vi handla mat på Max och körde den så långt vi han innan de vakna vilken blev en bit innan Norrköping. där hittade vi en liten parkeringsficka som vi stannade på. när barnen rastat klart sig for vi vidare och stannade i Söderköping då Ivar var väldigt osugen på att åka bil. så i Söderköping gick vi in och handlade lite till middagen och annat vi behövde.
tyvärr hade Algot med sig aske in u butiken men inte ut. så katastrofen var ett faktum när det upptäcktes flera mil senare. jag ringde direkt till butiken och fick ett snällt biträde att lägga honom i ett kuvert och skicka hem honom till oss. långt utöver vad som ingår i servicen men av godhet och mänskligheten är det tur att man kan få empati ibland.
så nu är vi alltså på Vimmerby camping och imorgon ska vi gå på Astrid Lindgrens värld och sen sover vi på samma camping imorgon.
men sen på tisdag åker vi ner till bodil och stannar där tills ja det vet vi inte men vi får bo på deras tomt. så på tisdagkväll ska vi grilla och sen ska vi åka runt och upptäcka blekinge med en riktig blekingebo. ska bli så galet kul att träffas och träffa varandras familjer och låta barnen träffas. jag och bodil var bästisar i från att vi var 2 år tills vi var typ 9 år. många roliga minnen tillsammans har vi och även efter att hon flytta ner i landet har vi hållit kontakten.
nej nu ska jag göra som resten och sova. god natt



Första dagen

0 Läs mer >>
Ja äntligen börjar det hända något på vågen. Sen vi bytte välling så har ivar gått upp till 8,1 kg frå 7,8 dvs 300g. Och med tanke på att han inte gick upp ett gram på två månader, från 10 mån - 1 år så är jag riktigt lycklig nu. Får bara hoppas att det håller i sig så här!
Själv har jag gått ner 1 kg sen samma tillfälle så det känns ju oxå fantastiskt.
Skönt att allt går åt rätt håll nu.
God natt och sov gott där ute!

Ivar upp mamma ner

0 Läs mer >>
 

Älskade Idre <3

0 Läs mer >>
       Igår var vi på besök hos Malin, Andreas och Alva på landet och idag hade vi lekkompisarna Lotta och Ivo. Cissi,Klara och Kalle. Delad glädje är dubbel glädje och det gäller verkligen när man ser barn leka tillsammans!
 

Livet är roligare med...

0 Läs mer >>
Igår fyllde våran lilla älskling 1år <3 tänk vad tiden går fort.
 
 

Vår lilla 1åring

0 Läs mer >>
Vilken fantastisk dag det har varit idag. Min lilla lilla skrutt har idag blivit firad av en massa fina människor, så många barn som lekte överallt. fick stor egoboost av att se hur mycket alla barnen gillade våra lekplatser :D
Ivar han njöt av fulla drag av uppmärksamheten men lekte nog mest med Ivo. Algot lekte med kusinerna en heldel tills han hittade bästisen Klara och sen var de oskiljaktliga fast de bråkar en del så älskar de verkligen att leka ihop. Ivar tyckte att det godaste på hela kalaset var den rostade löken, knäppo. 
Massa fina presenter fick han oxå, superfina kläder och ett gäng roliga leksaker.
Ivar sov inte på hela dagen och somnade utan större problem när han väl fick lägga sig på kudden. Algot däremot var lite uppe ivarv men somnade tillslut gott på sin kudde.
Tack till alla er som var med idag fysiskt eller i tanken <3
 
 
 
 

Ivars 1årskalas

0 Läs mer >>
ja just nu har jag lite byggstopp, vi måste göra klart en del redan påbörjar saker innan vi får fortsätta med nya projekt. så istället för att bygga då så har jag möblerat om lite här hemma. jag har gjort en läs/musikhörna, en bil/dockhus hörna och en pysselhörna i barnens rum. blev riktigt bra tycker jag och barnen inspireras verkligen att leka med olika saker.
i sovrummet har jag oxå ändrat om lite och flyttat Ivars säng till just innan för dörren i det facket. hoppas på att han ska sova bättre så och inte störas av mig på natten. vill han sova hos oss får han såklart det.
nu sover båda barnen och det är bara lite småstäd kvar inför morgondagens kalas. tänk att vi ska fira att lillen blir 1 år

byggstopp

1 Läs mer >>
Algot är en känslig själ som älskar att få saker förklarade för sig. Han älskar böcker, pussel och bilar, bilar till förbannelse! Men vi leker med mycket olika här hemma men ibland tar bilarna över totalt och så är det just nu. Det gör inte så mycket egentligen om det inte var så att ingen annan "får" röra sig i närheten av bilarna och då speciellt inte lillebror.
vår fina, talförda, snälla Algot har blivit ett olyckligt, gråtande, skrikande, egoistiskt, jobbigt 2,5 årigt barn. Jag vet att det bara är en fas men det är svårt när man själv vill lägga sig på golvet och skrika. Framförallt är det jobbigt för jag ser hur jobbigt det är för det lilla barnet som vill klara allt men inte kan. För det är där det blir jobbigt, Ingenting "kan" han själv just nu, allt är "jag kan inte" och inte vill han pröva heller utan det är vi och speciellt jag som ska göra allt åt honom. Inte äns maten kan ätas själv längre om jag är i närheten utan då ska jag mata. Skrika högt och gråta har tydligen lönat sig enormt bra här hemma för det blir ett gnällskrik direkt något inte blir som det "ska". Allt är jättelätt att förhindra så länge jag inte gör något annat alls än att hjälpa till med lekar och hålla lillebror borta när han inte passar in i leken. Blir något fel är det jobbigt länge. Idag gick jag på promenad med Ivar och Baloo, självklart frågade jag Algot om han skulle med eller vara hemma med pappa. vara med pappa blev svaret, Men när jag kom tillbaka hade han ångrat sig och grät i över en timme innan vi lyckades hitta något att avleda med. Allt ska göra "sen och inte nu"! Mellan känslorna av värdelöshet och ilska är allt som vanligt och vi leker tillsammans och var och en för sig.
Nej jag vet att det är en fas och att vi måste komma igenom den, men det är väldigt jobbigt ibland. Tur att han är den finste i världen och smartast av dom alla. <3
Sötnosen jag ska hjälpa dig igenom det här och jag kommer lära mig mycket om mig själv under tiden. 
Ibland är det bra att påminna sig om dikten jag skrev när Algot föddes:
 

älskade unge du ger m...

0 Läs mer >>
Snart blir min lilla goding 1 år, mysigare liten människa får man leta efter. Han älskar att klättra upp i knät och mysa in sig. Nu har han även kommit på att har man en bok med sig så kan man sitta länge tillsammans och titta i böckerna och samtidigt kunna vara i knät. Allt som är mjukt och luddigt älskar minime, nallar är storfavoriter. Inte bara där vi är lika, humöret och rösten är densamma. högt och ljudligt ska det vara och när baloo skäller går han dirket ut och skriker på honom. Många "fula ord" rinner det ut mellan läpparna när något inte blir som det ska. Ivar och Algot är väldigt olika varandra men ändå så lika, och Ivar avgudar sin storebror. Han tittar och härmar och de kan leka länge tillsammans när Algot är på det humöret. Gärna tittut eller tafatt. ivar är vårat lilla mirakel och tillsammans med Algot ger han oss många gråa hårstrån och glada skratt. Kan inte med ord beskriva hur glad jag är att få leva tillsammans med dessa underbara personer <3
 

Snart 1år <3

0 Läs mer >>
ja varför är det alltid så att det är så svårt att komma igång om det är ett litet glapp. h har hänt en massa här hemma, Ivar går nu bara och har övergett krypande helt. han ropar även på mamma pappa Algot och säger även titta atcho och kan nicka och skaka på huvudet. men han är fortfarande liten och är konstant dålig i magen så jag håller på att oroa ihjäl mig.
Algot han är inte i nån fas där han vill själv men känner att han inte kan eller klarar av det vilket gör att han är jättegnällig tillsammans med att han bara vill leka själv och ha alla saker.
vi har varit i Idre och haft det underbart. vi sprang och gick varje dag och badade en massa. helt klart mitt nya favoritställe. sen har vi varit en helg på landet tillsammans med grannarna. superkul även om jag hade migrän halva helgen 😔
nu väntar vi mest på att Martin ska få semester bara imorgon kvar på jobbet sen är han ledig till januari iallafall 😍

jag börjar sakta förbereda mig för skolstart och Algots start på förskola. är blandade känslor mest roligt men oxå en oro. hur ska min älskade trivas och hur kommer han påverkas av de andra barnen?

Ivar kommer ha det superbra med Martin och jag är säker på att de kommer hitta på massa skoj.
jag ska cykla till skolan varje dag har jag bestämt mig för.

men innan vardagen smyger sig på sk

a Ivar fylla 1 år 😨 var tog min lilla bebis vägen? och så ska vi ut på husvagnssemester och antagligen en sväng till Måla oxå.

























dålig på att blogga